Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

«ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ»: ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ - ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ



Επιστρέφει από την Ουάσινγκτον η διαπραγματευτική ομάδα των συριζαίων με επικεφαλής τον Τσακαλώτο και τον Σταθάκη και τα νέα που φέρνουν μαζί τους δεν είναι καθόλου χαρμόσυνα για τους Έλληνες.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα οποία δεν έχει διαψεύσει η κυβέρνηση, πέραν του πακέτου μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, αποφασίστηκε ένα επιπλέον πακέτο μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα ψηφιστούν σε δεύτερη φάση.
Ποια είναι τα μέτρα που έρχονται
Στο νέο πακέτο μέτρων 3 δισ. ευρώ, που θα είναι στο συρτάρι και έτοιμο για ενεργοποίηση, θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
  • Αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ από το 13% στο 24%
  • Μειώσεις των κύριων συντάξεων 
  • Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
  • Περικοπές μισθών στο Δημόσιο
  • Πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο 
  • Κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ του 6% (φάρμακα, βιβλία, θέατρα).
Η επίσημη δήλωση του Μεγάρου Μαξίμου ουσιαστικά παραδέχτηκε την ύπαρξη αυτού του πακέτου. Δεδομένης της συνηθισμένης τακτικής των συριζαίων να αρνούνται την αλήθεια έως ότου αυτή γίνει ξεκάθαρη σε κάθε Έλληνα, μας δείχνει πως αυτό το πακέτο μέτρων όχι μόνο συζητήθηκε, αλλά και συμφωνήθηκε.
Τετελεσμένη οφείλει να θεωρείται, λοιπόν, η επιπρόσθετη νέα φοροκαταιγίδα που θα πλήξει τους Έλληνες τα επόμενα χρόνια. Η υφή, δε, των μέτρων δείχνει ξεκάθαρα ότι στόχος των συριζαίων είναι να «τελειώνουν» με τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, ώστε να επιβιώσει και να ευημερήσει η πλουτοκρατία.