Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΩΔΥΝΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ



Κλείνει από ό,τι φαίνεται εντός των ημερών η συμφωνία με τους «θεσμούς» και έρχεται νέος βαρύς μνημονιακός πέλεκυς για τους Έλληνες.
Όπως αναφέρουν οι διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες και εφημερίδες, ο τελικός λογαριασμός που θα παρουσιαστεί στους Έλληνες θα υπερβαίνει τα 5 δισ. ευρώ σε μέτρα.
Συγκεκριμένα, η συζήτηση πλέον περιστρέφεται γύρω από τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» και το ύψος των μειώσεων στις συντάξεις, αφού όλα τα άλλα ζητήματα έχουν «κλείσει». Ήδη οι περικοπές στον Ελληνικό Στρατό έχουν γίνει αποδεκτές από τον Καμμένο, ενώ άλλα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί αφορούν έμμεσους φόρους που αφορούν όλους τους Έλληνες.
Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, οι δανειστές δεν δέχονται το όριο προστασίας των 100.000 ευρώ για τα επιχειρηματικά δάνεια, το όριο προστασίας των 75.000 ευρώ για τα δάνεια των ελεύθερων επαγγελματιών, ούτε το όριο προστασίας των 5.000 ευρώ για τα καταναλωτικά δάνεια. Κοινώς, αναμένεται να συμφωνηθεί άμεσα η παράδοση των Ελλήνων στα διεθνή τοκογλυφικά funds.
Οι μειώσεις των συντάξεων ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά σε συζητήσεις του Τσακαλώτου με τους δημοσιογράφους έγινε λόγος για περικοπές που θα φτάνουν στο 1% του ΑΕΠ, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο ποσό που θα πλήξει του συνταξιούχους όλων των κατηγοριών.
Εν όψει του νέου «έντιμου συμβιβασμού», το πρακτορείο Reuters πήρε στο... ψιλό τον Τσίπρα, γράφοντας: “Κάθε φορά που ο Τσίπρας πρέπει να συμβιβαστεί, χρειάζεται να δημιουργήσει έναν εξωτερικό εχθρό”