Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ



Άμεση παρέμβαση πραγματοποίησε στο υπουργείο Εργασίας ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος για το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικώς με το οικογενειακό επίδομα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους.
Συγκεκριμένα κατεβλήθη αναιτίως και χωρίς καν προηγουμένη ενημέρωση μόνο το 50% του ποσού της α’ δόσεως του επιδόματος, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ιδιαιτέρως αυτήν την περίοδο που πλησιάζουν οι Άγιες Μέρες.
Η καταβολή του ημίσεος του επιδόματος συνιστά κατάφωρο εμπαιγμό της κυβερνήσεως, ενώ είναι αυθαίρετη και παράνομη σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κ.Υ.Α, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει καταβληθεί καθόλου ή έχουν λάβει λιγότερο του 50% του συνολικού ποσού.
Η Οικογένεια, ως πυρήνας και στυλοβάτης του Έθνους, πρέπει να τοποθετείται στην ύπατη θέση των προτεραιοτήτων της κρατικής μέριμνας.
Η Χρυσή Αυγή, ως Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, υποστηρίζει την άμεση ενίσχυση της Ελληνικής Οικογένειας σε κάθε δυνατό επίπεδο, η σημασία και το κύρος της οποίας απαξιώνεται προκλητικώς από την αντεθνική και ανάλγητη κυβέρνηση.
Καθίσταται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη άμεσης καταβολής του οικογενειακού επιδόματος στο σύνολό του, ώστε οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι συμπολίτες μας να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες και να διευθετήσουν τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις.
Ακολουθεί η σχετική ερώτηση του Συναγωνιστή Ηλιόπουλου, όπως κατατέθηκε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες»
Την Παρασκευή 22/04 κατεβλήθη αναιτίως μόνο το 50% του ποσού της Α’ δόσεως των οικογενειακών επιδομάτων. Ουδείς αρμόδιος ανέλαβε να αιτιολογήσει την καταβολή του ημίσεος του προβλεπόμενου καταβλητέου ποσού, με αποτέλεσμα να περιέλθουν σε ιδιαιτέρως δυσκολη κατάσταση χιλιάδες οικογένειες εν όψει μάλιστα του Πάσχα. Η η ενέργεια αυτή εκτός του ότι είναι παράνομη και αυθαίρετη, συνιστά κατάφωρο εμπαιγμό, ενώ δεν εναρμονίζεται με τις αποφάσεις της Κ.Υ.Α. Επίσης σύμφωνα με καταγγελίες των τριτέκνων, υπάρχουν οικογένειες οι οποίες δεν έχουν λάβει καθόλου οικογενειακό επίδομα ή έχουν λάβει λιγότερο του 50% της καταβλητέας δόσεως.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Θα καταβληθεί άμεσα το συνολικό ποσό της δόσεως των οικογενειακών επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, καθώς συνιστά απόλυτη αναγκαιότητα για τη διευθέτηση των οικογενειακών τους αναγκών και εκπλήρωση των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων;
Αθήνα, 26/04/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ