Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Μεγάλη Παρασκευή σήμερα. Ο Επιτάφιος Θρήνος. Η ημέρα που το Θείο δράμα ολοκληρώνεται. Η ημέρα της σκέψης και της περισυλλογής.

Σκέψης και περισυλλογής,όχι μόνο για τις θρησκευτικές και πνευματικές ανησυχίες,που μπορεί να έχει κάποιος, αλλά και σκέψης και περισυλλογής για την πορεία της Πατρίδας και του Έθνους μας.

Μιας πατρίδας που Γραμματείς και Φαρισαίοι, την καταδίκασαν σε θάνατο μαζί με τον λαό της. Μιας Πατρίδας, που ξένοι Πόντιοι Πιλάτοι "νίπτουν τας χείρας τους" με περισσή ευκολία,και που αρκούνται σε λόγια και ευχολόγια.

Μιας Πατρίδας, που αργυραμοιβοί τραπεζίτες ρουφούν για χρόνια το αίμα του λαού της. Μιας Πατρίδας,που ξένοι λεγεωνάριοι,λογχίζουν καθημερινά τα πλευρά της για να δουν αν βγαίνει η χολή.

Μιας πατρίδας,που ξένοι εκατόνταρχοι,με τη μορφή δανειστών, σπάνε με ξύλινα σφυριά (που σήμερα τα λένε "Ευρώ")τα γόνατά της, κάθε μέρα,μέχρι που να πειστούν ότι αυτή Πατρίδα πέθανε.

Μιας Πατρίδας σταυρωμένης,ανάμεσα σε ξένους ληστές -επικυρίαρχους- που την βρίζουν και της συμπεριφέρονται σαν κλωτσοσκούφι.

Και από κάτω ο λαός. Βουβός και άβουλος, επιλέγει συνεχώς, χρόνια τώρα, τον κάθε Βαραββά για να "ελευθερωθεί", και να "σωθεί".

Οι υποκριτές Γραμματείς και Φαρισαίοι του σήμερα, που κυβερνούν αυτόν τον τόπο δεκαετίες τώρα, σε αγαστή συνεργασία με τους ξένους οικονομικούς λεγεωνάριους του σήμερα, μισούν όπως και τότε,κάθε τι το νέο, κάθε τι που "διαταράσσει" τις "ισορροπίες" που οι ίδιοι έχτισαν.

Μισούν,και αγωνίζονται με κάθε τρόπο να κρατήσουν τα "κεκτημένα"τους,αδιαφορώντας για τον λαό,που υποτίθεται πως "αγαπούν" και "νοιάζονται". "Σταυρώνουν" καθημερινά, σε κάθε πόλη,σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, γιατί πέρα από το μίσος , για κάθε τι το νέο και υγιές,που τους διακατέχει, φοβούνται. Φοβούνται,γιατί γνωρίζουν πως μετά την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση. Και η Ανάσταση, δεν θα τους περιλαμβάνει στις τάξεις της.

Για αυτό και λυσσομανούν,για αυτό,και προσπαθούν να κρατήσουν με κάθε μέσο την πρόσκαιρη-θέλουν δεν θέλουν- εξουσία τους.

Ας είμαστε σίγουροι λοιπόν,πως η Ανάσταση θα έρθει. Πάντα έρχεται. Αργά η γρήγορα. Και σε αυτή την Ανάσταση του Έθνους και της Πατρίδας,εμείς ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ....
 

Τ.Ο ΤΡΙΚΑΛΩΝ