Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ



Κατά την ομιλία της στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων η συναγωνίστρια και βουλευτής Β΄ Αθήνας Ελένη Ζαρούλια αρχικά καλωσόρισε τους συναδέλφους της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την παρουσία τους στην Βουλή και εξέφρασε την ελπίδα της να διαμορφώσουν εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί την πολύπαθη πατρίδα μας.
H συναγωνίστρια Ζαρούλια ξεκίνησε λέγοντας πως έχουμε χάσει πολλές αρμοδιότητες ως εθνικό κοινοβούλιο, από την στιγμή που ενταχθήκαμε στην Ε.Ε., καθώς αυτές μεταβιβάστηκαν στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
«Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μόνο Ευρωζώνη. Τα πάντα λειτουργούν και κινούνται γύρω από το ευρώ. Ένα ευρώ που έχει ανακηρυχθεί σε «ταξικό εργαλείο» και σε «όπλο επικυριαρχίας». Η ένταξη στο κοινό νόμισμα, σημαίνει εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και δυστυχώς, αυτό είναι καταστρεπτικό για τις χώρες, και είναι χειρότερο ότι επιτρέψαμε να συμβεί και στην δική μας χώρα.» είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το ζήτημα της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της ακεραιότητας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων είπε ότι μετά από όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία εφτά (7) χρόνια, είναι αντιληπτό από μια μεγάλη μερίδα του λαού ότι οι θεσμοί δεν έχουν προωθήσει με τον ίδιο τρόπο τα συμφέροντα όλων των κρατών μελών.
Σχετικά με το λαθρομεταναστευτικό επανέλαβε ότι, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, από την στιγμή που οι πρόσφυγες περνούν μέσω Τουρκίας παύουν να είναι πρόσφυγες. Μετανάστες, οι οποίοι μετακινούνται από χώρες που δεν γίνεται πόλεμος, δεν νοούνται πρόσφυγες.
Σχετικά με τις νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο είπε πως σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, δεν επιτρέπεται να βρίσκεται ξένη δύναμη στην ελληνική επικράτεια. Ως εκ τούτου και βάσει των τελευταίων εξελίξεων, έχουν καταλυθεί τα σύνορά μας και έχει παραχωρηθεί η εθνική μας κυριαρχία.
«Αυτή είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως έχει καταντήσει. Καμία δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ των κρατών μελών. Ο ρόλος της Ελλάδας είναι να της φορτώνουν μνημόνια, ελλείμματα και μετά να της κουνούν το δάχτυλο επικριτικά», ανέφερε μεταξύ άλλων
Κλείνοντας είπε πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να παράγουν λύσεις προς όφελος εκατομμυρίων πολιτών, χωρίς να ενισχύουν τις ανισότητες που πηγάζουν από την διαφορετικότητα των κρατών μελών της Ε.Ε, με σεβασμό στην διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, την διατήρηση της δημόσιας τάξης και την προστασία της εθνικής ασφάλειας. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε μονόδρομος είναι η σύρραξη, η διασπαστική τάση και συνεπώς η κατάρρευση της Ένωσης.