Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!



Επειδή τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διάφορες «διαρροές» για την «αμφισβήτηση» του ΔΝΤ από την κυβέρνηση και επειδή ταυτόχρονα ο Τσακαλώτος με τα … άπταιστα ελληνικά του υποστηρίζει ότι θα φτιαχτούν δύο κείμενα, ένα με τους «θεσμούς» και ένα άλλο κείμενο μαζί με το ΔΝΤ, λέγοντας μάλιστα με δήθεν αθώο ύφος ότι «αυτά τα κείμενα μοιάζουν, αλλά δεν είναι και ίδια», η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής: θα φτιάξουν τώρα δύο κείμενα, με το δεύτερο να καταγράφει τις διαφωνίες του ΔΝΤ. «Για να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη», όπως είπε ο Τσακαλώτος.
Στο μεταξύ, θα συνεχίζονται οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνητών κλιμακίων, για να γεφυρωθούν οι διαφωνίες και να μπουν οι τελευταίες αντεθνικές και αντιλαϊκές πινελιές. Και μόλις μπει η Μεγάλη Εβδομάδα, η γνωστή και ως «εβδομάδα των παθών», θα μαζέψουν το κυβερνητικό κοινοβουλευτικό μαντρί, για να ψηφίσουν τα νομοθετήματά που από καιρό έχουν στο συρτάρι.
Το ασφαλιστικό (με το πραγματικά εφιαλτικό περιεχόμενο του) και τα νέα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα (τα οποία θα είναι ακόμη πιο δυσβάσταχτα, καθώς θα προστεθεί «κάτι επιπλέον» στα 3,6 δισ. ευρώ έμμεσων και άμεσων φόρων, που έχουν ήδη προαναγγελθεί, ώστε να επιτευχθεί «συμβιβασμός» με τις θέσεις του ΔΝΤ) είναι κυριολεκτικά προ των πυλών. Τι έγινε η αμφισβήτηση του ΔΝΤ από τον ίδιο τον Τσίπρα;
Πέρασε, φυσικά, και αυτή, στην κατηγορία του «λέμε και μια … εξυπνάδα για να περάσει η ώρα». Άλλωστε, το μήνυμα από το Βερολίνο ήταν σαφές και ξεκάθαρο: προχωράμε με το ΔΝΤ και «βρισκόμαστε ακόμα μακριά από τον στόχο». Και, ως γνωστόν, όταν μιλάει το Βερολίνο (his master voice) ο Τσίπρας και οι λοιποί συριζαίοι στέκονται «κλαρίνο» και καταπίνουν τους ψευτολεονταρισμούς τους.
Άλλωστε, πρώτη φορά είναι που αυτοί οι θρασύδειλοι εξευτελίζονται;
Στην πραγματικότητα, όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί, ανεξάρτητα από την κατάληξη τους σε ένα ακόμη προσωπικό φιάσκο του Τσίπρα, έγιναν μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Για να δοθεί στο εσωτερικό της Χώρας και τον Ελληνικό Λαό η εντύπωση μιας ακόμη «σκληρής διαπραγμάτευσης», καθώς επίσης και για να συσπειρωθεί το κυβερνητικό μαντρί μπροστά στον «κίνδυνο ενός ακόμη πιστωτικού γεγονότος».
Να προσφερθεί, δηλαδή, στους κυβερνητικούς βουλευτές το απαραίτητο άλλοθι προκειμένου να ψηφίσει (για μια ακόμη φορά) τα αντιασφαλιστικά και φοροληστρικά μέτρα. «Ή ψηφίζουμε τα μέτρα ή πέφτουμε», είναι το μήνυμα που περνάει το Μαξίμου, εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος απώλειας της «κουτάλας» είναι αρκετός για να τους συσπειρώσει όλους και να ψηφίσουν «ναι σε όλα».
Ούτε, φυσικά, η επιλογή των συγκεκριμένων ημερών αποτελεί καινούργια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Το έπραξε και πέρισυ, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, όταν ψηφιζόταν το τρίτο Μνημόνιο. Θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι αντιδράσεις του Ελληνικού Λαού θα είναι υποτονικές και θα χαθούν μέσα στο κλίμα των ημερών του Πάσχα, για να ξεχαστούν μια εβδομάδα αργότερα, αφού μεσολαβήσει ένα πενθήμερο αργίας. Το αν θα συμβεί και τώρα, εναπόκειται να το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ