Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΒΑΨΕ ΜΑΥΡΑ Ο ΦΙΛΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ REN ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ



Απίστευτο θράσος από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο με μια ανακοίνωση μνημειώδους αναίδειας έστρεψε τα βέλη του σε όσα ΜΜΕ τόλμησαν να δημοσιοποιήσουν και να σχολιάσουν τις απόψεις της ομάδας Reform Education Now (REN), η οποία απαρτίζεται από έξι πρωτοετείς φοιτητές που είχαν κληθεί να συμμετάσχουν στον διάλογο για την Παιδεία.
Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατέστησε υπεύθυνα τα μέσα αυτά για την απόφαση της REN να μην προσέλθουν τελικά τα μέλη της στον διάλογο. Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση, το υπουργείο ανέφερε: «Όσοι επιχειρούν με τρόπο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό να τορπιλίσουν τον διάλογο για την Παιδεία “κατάφεραν” μέσω κίτρινων δημοσιευμάτων και προσωπικής στοχοποίησης να τρομοκρατήσουν τα εικοσάχρονα παιδιά που συναποτελούν την ομάδα REN και να τα εξαναγκάσουν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους»!
Τα μέλη της ομάδας REN πρότειναν την κατάργηση των θρησκευτικών, την αντικατάσταση της λέξης «Έλληνες» στο Σύνταγμα από την φράση «μόνιμοι και νόμιμοι κάτοικοι της Ελλάδος» και της φράσης «εθνική και θρησκευτική συνείδηση» από την φράση «καλλιέργεια ανθρωπιστικής, δημοκρατικής και κοινωνικής συνείδησης».
Είναι πραγματικά απίστευτο και επίδειξη αθλιότητας το να χαρακτηρίζεται ως «αντιδημοκρατικό» και «αυταρχικό» το ότι ενημερώνεται ο κόσμος για τις πολύ «προχωρημένες» απόψεις των τύπων αυτών. Ακόμη και το γεγονός ότι αυτοί αποδείχθηκαν πολύ «κότες» για να συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις εθνικά απαράδεκτες θέσεις τους, θεωρήθηκε από τα «σαΐνια» του υπουργείου Παιδείας ως «προσωπική στοχοποίηση» και «τρομοκράτηση»!
Πραγματική επίδειξη ηθικού και πολιτικού παχυδερμισμού από τον Φίλη και το επιτελείο του, οι οποίοι προφανώς θα ήθελαν να προωθούν την εθνομηδενιστική τους ατζέντα και να μην λέει κανείς τίποτα για τα αίσχη τους. Η απόσυρση της ομάδας αυτής με τις ανθελληνικές απόψεις, τις οποίες ήθελε να επιβάλει το υπουργείο Παιδείας, αποτελεί σίγουρα μια νίκη απέναντι στους επίδοξους αποδομητές της Εθνικής Ταυτότητας των Ελλήνων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ