Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ο ΑΡΧΙΚΚΕΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, Ο ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ... ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ!



Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Εκεί που όλοι περιμέναμε από ώρα σε ώρα το… τιμημένο κουκουέ ν’ αρχίσει την… επανάσταση –μιας και ο Κουτσούμπας μίλησε τις προηγούμενες ημέρες για… «ξεσηκωμό»- το πράγμα κατέληξε σε «έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο» (όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου) με τον mister Tsipra!
Επιπλέον, ο «γόνιμος και ειλικρινής διάλογος» του πρώην κνίτη με τον νυν αρχικουκουέ βάστηξε δύο ολόκληρες ώρες!
Βέβαια, ο Κουτσούμπας μίλησε για «μια θεσμική συνάντηση με τον πρωθυπουργό» (ώπα της, εκτός από κόμμα του διαβόητου… «συνταγματικού τόξου», μας προέκυψε και… θεσμικό κόμμα το… τιμημένο – κι εμείς που νομίζαμε πως είναι… επαναστατικό) και για τις «επάλξεις του αγώνα», καθότι «Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δε συναινεί σε αντιλαϊκές πολιτικές και θεωρούμε ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο, μόνο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές έχει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα».
Αλλά, αφού είναι «γνωστό ότι το ΚΚΕ δε συναινεί σε αντιλαϊκές πολιτικές», κι αφού ήθελε να δείξει ότι είναι… θεσμικός, προς τι άραγε η… μαραθώνια συνάντηση; Μια χαρά… θεσμικός θα ήταν κι αν τα κουβέντιαζε με τον πρώην κνίτη και νυν πρωθυπουργό για ένα μισαωράκι το πολύ.
Μήπως, λοιπόν, ο mister Tsipras είδε ότι η παλαιοπασοκαρία στις διάφορες εκφάνσεις της (ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Εκκ-ένωση Κεντρώων…) είναι έτοιμη να πέσει στην… αγκαλιά του Μητσοτάκη, ψάχνει αλλού για «πορτοκαλιές» που κάνουν… συγκυβερνήσεις – πορτοκάλια, κατά τα πρότυπα του Κ.Κ. Πορτογαλίας που εδώ κι έναν μήνα συγκυβερνά με τον αντίστοιχο ΣΥΡΙΖΑ και το αντίστοιχο ΠΑΣΟΚ της χώρας;

Εθνικισμός.net