Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ



Η μέχρι τώρα διαδρομή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δείξει ότι αυτή έχει «οικειοποιηθεί» την φιλελεύθερη ατζέντα της ΝΔ, καταφέρνοντας έτσι να γίνει ο αγαπημένος συνομιλητής των διεθνών τοκογλύφων και ο διεκπεραιωτής των επιθυμιών και των εντολών τους, με το τρίτο (και χειρότερο μέχρι στιγμής) Μνημόνιο.
Τα φορομπηχτικά μέτρα που προωθεί η νέα κυβέρνηση επί της ουσίας τα υπερθεματίζει και η ΝΔ, όχι μόνο επειδή βρίσκεται εντός του πυρήνα του ιδεολογικοπολιτικού πλαισίου που ακολουθεί αυτή, αλλά και επειδή δύο φορές το περασμένο καλοκαίρι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τα επικύρωνε με την ψήφο της στην Βουλή. Μία τον Ιούλιο, με την εξουσιοδότηση εν λευκώ στον Τσίπρα να φέρει «μία οποιαδήποτε συμφωνία» (όπως χαρακτηριστικά έλεγαν τότε οι νεοδημοκράτες) και μια τον Αύγουστο, με την θετική ψήφο στο τρίτο Μνημόνιο.
Μετά την αισχρή απάτη (όπως εξελίχθηκε) του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου και την ψήφιση του νέου Μνημονίου στις 14 Αυγούστου, ο Τσίπρας έχει αναδειχθεί στον εκλεκτό συνομιλητή των εταίρων και δανειστών, καθώς αυτοί κρίνουν ότι είναι ο πλέον ικανός να επιβάλει πολύ σκληρές αποφάσεις και νέα μέτρα, κάτω από τον αριστερό μανδύα του αποπροσανατολισμού.
Περίμενε κανείς ότι νέος αρχικαλεκλάρχης της ΝΔ, με τις τόσο προωθημένες φιλελεύθερες θέσεις και την διατυπωμένη επισήμως άποψή του ότι θέλει να είναι αυτός που θα εκφράσει πολιτικά όσους ψήφισαν «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, είναι σε θέση να εκφράσει κάποιον έστω και στοιχειωδώς ουσιαστικό και σκληρό πολιτικό πόλο αντίστασης στην επιβολή των μνημονιακών μέτρων και της ανάλογης φοροκαταιγίδας. Πέρα από τις όποιες ανώδυνες λεκτικές (και μόνον) διαφωνίες και ενστάσεις πάνω στο περιεχόμενο των κυβερνητικών μέτρων η ΝΔ θα αποτελεί στην πραγματικότητα αρωγό στην εμφύτευσή τους στην κοινωνία και τις ζωές των Ελλήνων.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη μόνο ως εναλλακτική λύση των διεθνών τοκογλύφων στο θέμα του εγχώριου τοποτηρητή τους θα πρέπει να τον αντιληφθούμε και ταυτόχρονα να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα και την προσπάθεια του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην πολιτική μάχη που δίνει για την απελευθέρωση της Χώρας από τα μνημονιακά δεσμά και τους ντόπιους ελληνόφωνες συνεργάτες των ξένων δυνάμεων κατοχής.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ