Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΨΕΛΛΙΖΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ



Ο νέος αρχηγός της ΝΔ έχει εκφράσει τις θέσεις του σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η οικονομία, η δημόσια διοίκηση κλπ. Για τα εθνικά θέματα, όμως, δεν τον έχουμε ακούσει ή δει να εκφράζεται ακόμη.
Για μια σειρά καυτών ζητημάτων, όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά, τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και την αλβανική προκλητικότητα, το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, την ΑΟΖ και άλλα δεν έχει υπάρξει τοποθέτηση της ΝΔ και ας έχουν περάσει παραπάνω από δύο εβδομάδες από την αλλαγή σκυτάλης στο κόμμα.
Αν οι άλλοι περιορίζονται στην πιθανή εντύπωση, από την δική μας μεριά είμαστε σίγουροι ότι οι φιλελεύθερες απόψεις του Μητσοτάκη δεν περιορίζονται μόνο στον οικονομικό τομέα και την κοινωνική διαμόρφωση του κράτους, αλλά επεκτείνονται ανάλογα και στα εθνικά ζητήματα. Ο κοσμοπολιτισμός που διέπει την φιλελεύθερη ιδεολογία έχει την ίδια αντεθνική χροιά με τον διεθνισμό που χαρακτηρίζει τον μαρξισμό.
Επομένως, στα κρίσιμα για το Έθνος μας αυτά θέματα κανείς δεν πρέπει να αναμένει σημαντικές διαφοροποιήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν στο παρελθόν η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ ήταν τουλάχιστον «χαλαρή» στα εθνικά ζητήματα, τώρα η περαιτέρω φιλελευθεροποίηση της θα την «χαλαρώσει» πολύ περισσότερο, ακόμη κι αν αυτή βρίσκεται στην αντιπολίτευση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ