Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ “ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ” ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΩΡΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ!



Το ότι η ΝΔ έχει ακριβώς την ίδια οικονομική πολιτική με τον Σύριζα το έχει καταλάβει και ο ο πιο αδαής, περί των πολιτικών πραγμάτων, Έλληνας, όμως η ΝΔ επιμένει στις, κατά Μεϊμαράκη, «τσάμπα μαγκιές» του να λέει ότι «δεν θα ψηφίσει τα μέτρα» για να παριστάνει την αντιμνημονιακή.
Αυτές τις «μαγκιές» θέλησε να ξεμπροστιάσει το ΔΝΤ και έτσι απαίτησε και την υπογραφή της αντιπολίτευσης στα νέα μέτρα που διαπραγματεύεται ο Σύριζα. Και εκεί ήταν που ξεκίνησε η πραγματική πολιτική διαπραγμάτευση.
Μέχρι και ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Σαπέν, παρενέβη στο όλο ζήτημα, λέγοντας: «Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης».
Το μόνο «περίεργο» στην όλη υπόθεση είναι πως οι λοιποί της τρόικας δεν απαιτούν τις ίδιες διαβεβαιώσεις από τη ΝΔ, αφού τα μέτρα αυτή θα κληθεί να τα εφαρμόσει, εφόσον επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις.
Ακόμα πιο «περίεργο» πως σε αυτή τη λογική παραίνεση του ΔΝΤ σπεύδουν να λειτουργήσουν πυροσβεστικά και να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.
Όλα εξηγούνται, όμως, άμα σκεφτούμε ότι ένα πρόωρο ξεμπρόστιασμα του Μητσοτάκη, ως συνεχιστή της πολιτικής Σύριζα σε όλα τα επίπεδα, θα είχε ως αποτέλεσμα την ισχυροποίηση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της Χρυσής Αυγής, της μόνης πραγματικής αντιπολίτευσης σε αυτόν τον τόπο.
Γι’ αυτό σπεύδουν οι διεθνείς τοκογλύφοι να συνετίσουν το ΔΝΤ, ώστε να αφήσει τον Μητσοτάκη να παριστάνει τον «αντιμνημονιακό».