Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ: ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ BREXIT



Παρά τις επίμονες προσπάθειες των ταγών της παγκοσμιοποίησης να ακυρώσουν με κάθε τρόπο την έκφραση της λαϊκής βούλησης, η διαδικασία εξόδου της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινάει και τυπικά στις 29 Μαρτίου, όταν η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για το Brexit.
Τι είχε γίνει τον τελευταίο καιρό, μετά το δημοψήφισμα; Μαζικές διαδηλώσεις της μειοψηφίας. Παράλληλα, πρακτορίσκοι σε κάθε δημόσια θέση προσπαθούσαν να φέρουν προσχώματα στην επικύρωση της εντολής του λαού της Βρετανίας. Τέλος, ειδησεογραφικά πρακτορεία με περισπούδαστε «ψευδοεπιστημονικές» αναλύσεις προσπαθούσαν να προκαταλάβουν την καταστροφή.
Όλα αυτά εν τέλει απέτυχαν και εντός της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί και επισήμως το αίτημα που έτρεμαν οι ταγοί της παγκοσμιοποίησης. Το έτρεμαν διότι θα αποδειχτεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι ο οικονομικός εθνικισμός και προστατευτισμός αντιπροσωπεύει το μέλλον, αφού δεν ευνοεί τα οικονομικά συμφέροντα των λίγων πολυεθνικών, αλλά αντιθέτως τα συμφέροντα των πολλών και παράλληλα διασφαλίζει την ασφάλεια των γηγενών από τις ιδεοληψίες των αξιωματούχων της Ε.Ε.