Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΣΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ



Την σαφή πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους έδειξε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Υποστήριξε ότι το ζήτημα αυτό είναι μια συζήτηση την οποία έχει αναλάβει η επιτροπή για τον δημόσιο διάλογο εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος και οι τελικές θέσεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα γίνουν γνωστές, όταν αυτός ο διάλογος ολοκληρωθεί.
«Σε κάθε περίπτωση η βασική αρχή είναι ότι θα πρέπει να γίνουν βήματα εκσυγχρονισμού του ελληνικού Συντάγματος στην κατεύθυνση του σαφούς προσδιορισμού των διακριτών ρόλων μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας» κατέληξε ο Τζανακόπουλος.
Είναι γνωστή η διαχρονική θέση των κάθε λογής μπολσεβίκων για τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Την ίδια, όμως, πάγια θέση έχουν και οι φιλελεύθεροι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προχωρώντας μάλιστα και σε υλοποίηση της σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. της Γαλλίας.
Με δεδομένο ότι η φιλελεύθερη ΝΔ δεν έχει πάρει επίσημη θέση επί του θέματος και δεν έχει ξεκαθαρισμένη άποψη, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να «στριμωχθεί» και να τοποθετηθεί επιτέλους για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα. Έχοντας υπόψη την θέση της ΝΔ για το τζαμί και το σύμφωνο συμβίωσης μπορούμε να αντιληφθούμε και την άποψή της για το θέμα του χωρισμού ή μη της Εκκλησίας από το Κράτος.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να ξεσκεπαστεί πλήρως ο ανθελληνικός και αντιορθόδοξος ρόλος της και να πάψουν πια τα διάφορα «εθνικόφρονα» παπαγαλάκια να παραμυθιάζουν τον κόσμο για την «πατριωτική» ΝΔ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ