Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΣΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ



Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί
Η απόφαση για να τεθεί στο αρχείο η ομολογουμένως αστεία δίωξη, βάσει του αντιρατσιστικού, κατά Συναγωνιστών Βουλευτών για ομιλίες τους, όπου γινόταν επίκληση της νομιμότητας και έκκληση για σεβασμό της έννομης τάξης έχει και άλλη μία διάσταση: αποτελεί ένα ηχηρό χαστούκι στα μούτρα των σταλινίσκων της ΕΡΤ, είτε μελών του Δ.Σ, είτε συνδικαλιστοπατέρων, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό επέβαλλαν σκληρή σκληρή λογοκρισία, απαγορεύοντας την μετάδοση της ομιλίας του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των Συνεργατών της.Η ΕΡΤ αρχικώς ενημέρωσε ανεπίσημα ότι αυτή η ομιλία δεν θα μεταδοθεί. Ακολούθως εξέδωσε μία ανακοίνωση, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή της για επιβολή λογοκρισίας. Η πρόφαση για την λογοκρισία ήταν ότι η ομιλία ήταν «διάσπαρτη από ρητορική μίσους και ρατσιστικού λόγου».
Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν υφίστατο, αφού αν υπήρχε έστω και... ένδειξη παραβίασης του νόμου ήδη θα είχαν ήδη κινηθεί όλες οι διαδικασίες, άρση ασυλίας και τα τοιαύτα, που τόσο εύκολα και γρήγορα γίνονται για την Χρυσή Αυγή.
Η απόφαση, λοιπόν, του δικαστηρίου, σε ένα κρίσιμο σημείο της αναφέρει:
«Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που εκφώνησαν οι ανωτέρω, απηχεί τις απόψεις του λαϊκού και εθνικιστικού με δομές, αρχές και θέσεις, κινήματος της «Χρυσής Αυγής» και αφορούσε τόσο πολιτικά θέματα όσο και έτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως η εγκληματικότητα, εργασιακά κτλ, συσχετιζόμενα όλα αυτά με το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Εξάλλου, ουδείς από τους ομιλητές της δημόσιας αυτής συγκέντρωσης με το λόγο του απηύθυνε στο κοινό, προκάλεσε η διήγειρε σε έκνομες πράξεις ή ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης και ορισμένοι εξ αυτών κάνουν λόγο για υιοθέτηση νόμιμων μεθόδων για την πάταξή του.»
Ουσιαστικά, δηλαδή, καταστρέφει την λογική των χρυσοκάνθαρων της ΕΡΤ, η οποία προστάζει ότι ο Εθνικιστικός και εναντίον της παγκοσμιοποίησης είναι εκ των προτέρων παράνομος και ρατσιστικός και συνεπώς πρέπει να λογοκρίνεται και να φιμώνεται. Επιπροσθέτως, μιας και ζούμε στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα, ισχύει και το ότι «φιμώνουμε όποιον κόβει ψήφους από το... αφεντικό».
O Εθνικισμός δεν ποινικοποιείται και πολύ περισσότερο από τα ρετάλια του διεθνισμού, τα οποία ξεγυμνώνονται από την εν λόγω απόφαση. Εν τέλει, βεβαίως, επειδή τα συγκεκριμένα ρετάλια διαθέτουν θράσος, που ενισχύεται από την απελπισία της επερχόμενης ήττας, είμαστε σίγουροι ότι παρά την απόφαση αυτή θα κορυφώσουν τις προκλήσεις τους.
Τους περιμένουμε να κάνουν το χειρότερό τους. Έτσι κι αλλιώς πλέον ό,τι κι αν σκεφτούν απλά ξεφτιλίζονται περισσότερο και φέρνουν ακόμα πιο κοντά την οριστική και αμετάκλητη ήττα των ιδεοληψιών τους. Ας φιμώνουν και ας λογοκρίνουν. Είμαστε σε άμεση επαφή με τον Λαό, ο οποίος και θα τους βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μια για πάντα.
Κώστας Αλεξανδράκης