Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ - ΣΚΛΗΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ!



Την «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει προς το παρόν οι συριζαίοι στις διαβουλεύσεις τους με τους διεθνείς τοκογλύφους, εν όψει της νέας δραματοποιημένης (για τα μάτια του πόπολου) διαπραγμάτευσης που διεξάγεται στα πλαίσια της «αξιολόγησης».
Αυτή η φράση, που σίγουρα θα ακουστεί από τα ΜΜΕ και κυρίως από την ΣυριζΕΡΤ αντί της αλήθειας, υποκρύπτει την βίαιη φορολόγηση ακόμα και των ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Συγκεκριμένα, οι συριζαίοι φαίνεται να έχουν συμφωνήσει την περικοπή του αφορολόγητου στις 5.900€, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος παίρνει μισθό 500€ θα καταλήξει να πληρώνει φόρο, ο οποίος ορίζεται στα 242€ σύμφωνα με την ισχύουσα κλίμακα.
Ο στόχος είναι να εισπραχθούν 1,8 δισ. ευρώ και αυτά σχεδιάζουν να τα πάρουν από αυτούς που ήδη βρίσκονται στα όρια της φτώχειας ή και ακόμα παρακάτω.
Την ίδια ώρα νομοθετούν νέα προνόμια για βουλευτές και υπερασπίζονται μετά παρρησίας αυτά τα προνόμια χαρακτηρίζοντας «εγκληματία» και «ρατσιστή» όποιον τολμήσει να τα αμφισβητήσει.