Μετά την αποκάλυψη ότι από Νοέμβρη έρχεται κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση δέχεται αφόρητες πιέσεις να πυροδοτήσει μια ακόμα βόμβα στα εργασιακά.
Σύμφωνα µε πληροφορίες του Κυριακάτικου Τύπου που προέρχονται από έγκυρες διπλωματικές ευρωπαϊκές πηγές, εντός του επόμενου διαστήματος και µε το συνολικό άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, οι δανειστές προσανατολίζονται να προωθήσουν την ψήφιση νόμου ο οποίος και θεσμικά πλέον θα δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να συμφωνούν µε τους εργαζόμενους διαφορετικά ωράρια, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος ημερήσιας απασχόλησης θα επιμηκυνθεί πάνω από 10 ή 12 ώρες.
Και μάλιστα χωρίς υπερωριακή αποζημίωση, καθώς η ήδη μειωμένη αμοιβή για την υπερεργασία πλέον θα έχει οριστικό χαρακτήρα. Πρόκειται για «μεταρρύθμιση» που, βάσει των πληροφοριών της εφημερίδας θα θυμίζει κατά πολύ όσα σήμερα επιχειρεί να περάσει η γαλλική κυβέρνηση, προκαλώντας ένα απίστευτο κύμα λαϊκής οργής.
Την ίδια ώρα και µε πρόσχημα την ανάγκη τόνωσης της παραγωγικότητας η οποία έχει πέσει σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα θα ανοίξει συζήτηση και για την ουσιαστική κατάργηση του πενθημέρου, καθώς πάγιο αίτημα των μεγάλων επιχειρήσεων είναι η σύνδεση εργασίας µε τις παραγωγικές ανάγκες.
Αρμόδιες διεθνείς διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι το θέμα ήδη έχει ανακύψει όχι µόνο σε ελληνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να τονιστεί ότι πυρήνας της πολιτικής του προέδρου Φρανσουά Ολάντ τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκίμασε, είναι η αύξηση των 35 ωρών εργασίας που ισχύουν εβδομαδιαίως.
Μάλιστα στο νομοσχέδιο που οδήγησε τους Γάλλους στους δρόμους προβλέπονται μείωση των υπερωριών, αύξηση των ωρών εργασίας έως και 46 την εβδομάδα, χαλαρότερες εργασιακές σχέσεις και άλλες μέριμνες που αποσκοπούν σε ό,τι συζητείται πλέον και στην Ελλάδα: στην αύξηση της παραγωγικότητας.
koolnews.gr
Διαβάστε επίσης: