Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!



Έστω και με “σιγαστήρα” οι συριζαίοι φροντίζουν να περνούν προς τα έξω ότι είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί ένα ακόμη Μνημόνιο.

Μπορεί να θεωρείται απ' όλους σχεδόν τους Έλληνες ως κάτι το σίγουρο, έχει όμως άλλη αξία και σημασία όταν αυτό λέγεται από ένα εξέχον (...) κυβερνητικό στέλεχος, όπως είναι ο Πάνος Σκουρλέτης: “Το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του χρέους μας ορίζεται σε διάφορες φάσεις. Το ένα είναι το πρόγραμμα το οποίο λήγει το 2018. Μετά θα δούμε αν θα είμαστε σε πρόγραμμα ή όχι. Γιατί είναι πιθανό η Ελλάδα να μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της και να μην χρειάζεται το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας. Είναι κι αυτό ένα στοίχημα”.
Απομονώνοντας από τα λεγόμενα του Σκουρλέτη τα “θα δούμε αν θα είμαστε σε πρόγραμμα”, “πιθανό”, “στοίχημα”, το ζητούμενο πλέον είναι το τι “μαγειρεύεται” για μετά το 2018.
Ο Σκουρλέτης το λέει ξεκάθαρα: Είναι πιθανόν να χρειαστεί κι άλλο Μνημόνιο. Επομένως, για να το λέει από τώρα ο Σκουρλέτης ενδέχεται οι συριζοανελαίοι να συμφωνήσουν από τώρα για ένα ακόμη Μνημόνιο για μετά το 2018 που λήγει το παρόν πρόγραμμα.
Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά, ότι η τακτική πορεία του Μνημονίου είναι ανάλογη μ' αυτήν της κινούμενης άμμου. Όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σ' αυτήν τόσο περισσότερο βουλιάζεις...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ