Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΩΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΔΟΣΗ ΤΩΝ 7,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ



Μπορεί η κυβερνητική προπαγάνδα να ωρύεται για την περιβόητη αξιολόγηση και να υποστηρίζει ότι είναι και τυπικά ολοκληρωμένη, με 7,5 δισ. ευρώ να «έρχονται» στην Αθήνα, αλλά η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.
Εξού και το «έρχονται», καθώς τα χρήματα όπως θα έρθουν έτσι και θα επιστραφούν στους δανειστές. Το επόμενο κρίσιμο τρίμηνο θα είναι η σκληρή καθημερινότητα των Ελλήνων, καθώς ελάχιστα απ΄αυτά τα χρήματα θα πέσουν στην πραγματική παραγωγική οικονομία, αφού όλα τα υπόλοιπα θα πάνε εκ νέου στις τσέπες των διεθνών τοκογλύφων.
Ο Σεπτέμβριος φαντάζει ήδη πολύ κοντά, καθώς το ενδεχόμενο να πέσουμε κατευθείαν στα πολύ βαθιά, εν όψει της επόμενης αξιολόγησης η οποία περιλαμβάνει και ριζικές αλλαγές στα εργασιακά, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο.
Να, λοιπόν, ξανά στο προσκήνιο, από μια άλλη οπτική γωνία, η διαχρονική κοροϊδία των αλλεπάλληλων μνημονιακών κυβερνήσεων, με την γνωστή ατάκα περί δόσεων.
Ότι δηλαδή, με τις δόσεις που δίνουν με το σταγονόμετρο οι δανειστές, η Χώρα μας πληρώνει μισθούς και συντάξεις και χρηματοδοτεί τις ανάγκες της.
Στην πραγματικότητα, οι όποιοι πόροι (όπως και τώρα άλλωστε, με την περιβόητη αξιολόγηση) δίνονται έναντι αβάσταχτων μέτρων και οδεύουν σχεδόν εξ ολοκλήρου στην εξυπηρέτηση του προηγούμενου χρέους, διαιωνίζοντας έτσι έναν παρασιτικό φαύλο κύκλο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ