Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

29 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ “ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ” ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ, ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΜ!



Την ίδια ώρα που ο Ελληνικός Λαός υποφέρει από τις δυσβάσταχτες επιπτώσεις των τριών συνεχόμενων Μνημονίων και αρκετοί Έλληνες τρέμουν στην ιδέα ότι θα χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες, αποτελεί πραγματικά πρόκληση το ότι ένα ιλιγγιώδες ποσό της τάξεως των 13 εκατ. ευρώ, το οποίο οφείλουν τα κόμματα του “συνταγματικού τόξου”, προβλέπεται να μην δοθεί ποτέ.
Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο της εφημερίδας “Δημοκρατία”, το οποίο υπό τον τίτλο “Η Εθνική υπολογίζει ότι δεν θα λάβει ποτέ 13.000.000 € που οφείλουν τα κόμματα!, γράφει τα εξής: «Στοιχεία για τον δανεισμό των κομμάτων που προκαλούν ίλιγγο έδωσε στην εξεταστική επιτροπή ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Τα κόμματα, συνολικά οφείλουν μόνο (!) στην Εθνική περί τα 29.000.000 ευρώ και μάλιστα τα 20.700.000 ευρώ δεν εξυπηρετούνται ή εξυπηρετούνται εν μέρει! Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, “υπάρχουν χρέη 5.000.000 ευρώ της Ν.Δ. και 8.700.000 ευρώ του ΠΑΣΟΚ, για τα οποία η Εθνική είναι υπό συζητήσεις για το πώς θα εξυπηρετηθούν. Υπάρχουν, επίσης, χρέη 7.000.000 του ΚΚΕ, τα οποία εξυπηρετούνται εν μέρει, αλλά και πάλι είμαστε σε συζητήσεις με τον Περισσό προκειμένου να δοθούν περαιτέρω εξασφαλίσεις. Υπάρχουν και 8.800.000 από δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εξυπηρετούνται”!
Συνολικά, για τα τέσσερα κόμματα -ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ- οι προβλέψεις που έχουν εγγραφεί φτάνουν τα 13.000.000 ευρώ (η Εθνική υπολογίζει ότι δεν θα εισπράξει ποτέ αυτό το τεράστιο ποσό!) “Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι έχουν γραφτεί προβλέψεις τέτοιου ύψους, όπως είπα, κοιτώντας μπροστά, είναι να διαχειριστείς τα επισφαλή δάνεια με τέτοιον τρόπο, ώστε να απελευθερώσεις τις προβλέψεις. Άρα, δεν θα συμμεριζόμουν τη λογική ότι πρόβλεψη που γράφεται δεν ξεγράφεται” εξήγησε ο κ. Φραγκιαδάκης».
Ενδιαφέρον, επίσης, αποκτούν τα όσα υποστήριξε ο κ. Φραγκιαδάκης για τα (θαλασσο)δάνεια του ΠΑΣΟΚ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, παραδέχθηκε ότι, αν το ΠΑΣΟΚ αλλάξει όνομα (άρα και ΑΦΜ), τότε θα διαγραφούν όλα τα δάνειά του (δηλαδή θα τα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός), τα οποία -σημειωτέον- αγγίζουν τα 150.000.000 ευρώ!).
Βρισκόμαστε, δηλαδή ενόψει ενός εκκολαπτόμενου σκανδάλου πολιτικής απάτης, η οποία έχει να κάνει με το “κόλπο” του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει όνομα και ΑΦΜ, γλυτώνοντας έτσι από τα τεράστια χρέη του. Χρέη, φυσικά, τα οποία θα φορτωθούν (κι αυτά) πάνω στην πλάτη του “κυρίαρχου λαού”.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΠΗΓΗ