Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνοντας 36,34% και, με την σύμπραξη των ΑΝΕΛ, πραγματοποίησε την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση.
Το βράδυ των πανηγυρισμών στα Προπύλαια αποτέλεσε στην πραγματικότητα την απαρχή ενός κύκλου μνημονιακής προσαρμογής και προσήλωσης, ο οποίος οδήγησε όχι μόνο στην αφομοίωση των δύο πρώτων Μνημονίων, αλλά και στον ερχομό ενός τρίτου, πολύ χειρότερου, Μνημονίου. Μέσα σε μόλις επτά μήνες οι προεκλογικές εξαγγελίες για «σκίσιμο των Μνημονίων», για «κατάργησή τους μ’ έναν νόμο», όπως και η υπόσχεση ότι θα «χτυπάμε τα νταούλια να χορεύουν οι αγορές» είδαμε πού οδήγησαν τελικά.
Οδήγησαν στην απόλυτη συνθηκολόγηση της 13ης Ιουλίου 2015 στο Eurosummit και το ψήφισμα του τρίτου Μνημονίου στις 14 Αυγούστου του ιδίου έτους, αφού προηγουμένως, με τον πιο ελεεινό και τρισάθλιο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το Υπερήφανο «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και το μετέτρεψε σε ταπεινωτικό «ναι». Και τυπικά, η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση έγινε το ένα και το αυτό με τις μέχρι τότε μνημονιακές δυνάμεις του υπόλοιπου «Συνταγματικού τόξου», καθώς η πλήρης και ταχύτατη εφαρμογή (και) του τρίτου Μνημονίου αποτέλεσε τον νέο «εθνικό στόχο» για όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Ο Ελληνικός Λαός όχι μόνο βλέπει τα πράγματα να χειροτερεύουν ολοένα και περισσότερο, αλλά στο βάθος να προβάλει ακόμη πιο εφιαλτικό και ένα τέταρτο Μνημόνιο, το οποίο έρχεται για να αποτελειώσει τα πάντα.
Δύο χρόνια μετά την 25η Ιανουαρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ, κινούμενος στα γνώριμα βρώμικα νερά της πολιτικάντικης αγυρτείας και αλητείας, προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι «τίποτα διαφορετικό δεν ήταν δυνατόν να γίνει», ότι υπέγραψε «με το πιστόλι στον κρόταφο», ότι «εκβιάστηκε» κ.ο.κ. Το μόνο ζητούμενο πλέον για τους συριζοανελαίους είναι να παραμείνουν στην (τόσο γλυκιά για τα δικά τους στενά συντηρητικά συμφέροντα) εξουσία για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και είναι διατεθειμένοι, για μια ακόμη φορά, να παραχωρήσουν ό,τι τους ζητηθεί από τους διεθνείς τοκογλύφους.
Η μόνη λύση πολιτικής αντίστασης απέναντί τους δεν είναι σε καμία περίπτωση η επιστροφής στις δοκιμασμένες «λύσεις» αποτυχίας της ΝΔ, που οδηγούν ακόμη βαθύτερα στον βάλτο των Μνημονίων, αλλά η συνειδητή συνταύτιση κάθε Έλληνα και Ελληνίδας στο μαχητικό μετερίζι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ