Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΥΤΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!



Τις προηγούμενες ημέρες ο Καμμένος έσπευσε να θέσει και πάλι θέμα πρόωρων εκλογών, ανοίγοντας έναν κυκεώνα φημών, που όπως ειναι λογικό αμέσως διέψευσε η κυβέρνηση. Βεβαίως τέτοιες διαψεύσεις είναι άνευ ουσίας, αφού ακόμα και μία μέρα πριν την προκύρηξη των πρόωρων εκλογών η εκάστοτε κυβέρνηση το διαψεύδει.
Αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι ότι ο Νο 2 του Τσίπρα ουσιαστικά έκανε την προαναγγελία της μελλοντικής οικουμενικής κυβερνήσεως, της οποίας η σύνθεση ακόμα... μαγειρεύεται.
Συγκεκριμένα, απαντώντας στις δηλώσεις Καμμένου απέκλεισε τις εκλογές λέγοντας: «Η κατάσταση της χώρας είναι σαν να βγαίνει από πόλεμο και έχει ανάγκη από μεγάλη ανασυγκρότηση, οικονομική, κοινωνική, θεσμική. Αυτές οι ανασυγκροτήσεις δεν γίνονται από ένα κόμμα αλλά απαιτούν συνασπισμό πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων».
Κοινώς, δεν πρόκειται να αποφασίσει ο Λαός για την «ανασυγκρότηση» του «νέου πολιτικού συστήματος», αλλά κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί. Τότε σε ερώτηση του δημοσιογράφου περί του Πασόκ και του κόμματος «Ποτάμι» δήλωσε ότι είναι δυνάμεις με τις οποίες ο Σύριζα “μπορεί να έχει προγραμματικές συγκλίσεις μεγαλύτερες από αυτές που έχει με τον κ. Καμμένο”.
Αυτοί είναι οι σχεδιασμοί Δραγασάκη για οικουμενική, μόνο που ίσως τον προλάβουν οι εξελίξεις, αφού κλεφτοΠασόκ και Ποτάμι θα προσαρτηθούν συντόμως στη νουδούλα για να σωθούν οι βουλευτικές τους έδρες.
Συνεπώς και με φόντο την προγραμματική συμφωνία ΝΔ – Σύριζα στα καίρια ζητήμα των λαθρομεταναστών, του Μνημονίου και της καταδίκης των λαϊκών κινητοποιήσεων, δεν αποκλείεται συντόμως να έχουμε τη μεγάλη συγκυβέρνηση με το απαραίτητο «κόλπο» για να μη γίνει η Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση.
Διαβάστε επίσης: Έτσι θα συγκυβερνήσουν Σύριζα - ΝΔ, κλέβοντας από την Χρυσή Αυγή την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης