Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΑΜΥΘΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΗΔΗ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ



Την ίδια τακτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση απέναντι στον Ελληνικό Λαό το περασμένο καλοκαίρι, όταν προσπαθούσαν να τον πείσουν ότι η νέα μνημονιακή συμφωνία είναι αναπόφευκτη, ακολουθεί και τώρα με το Ασφαλιστικό.
Παριστάνουν δήθεν ότι κάνουν σκληρή διαπραγμάτευση με τους τροϊκανούς, ενώ στην πραγματικότητα όλα είναι προσυμφωνημένα και το μοναδικό τους μέλημα είναι να δημιουργήσουν τους όρους που απαιτούνται για να ψηφίσουν, με συνοπτικές διαδικασίες, το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που περιμένει έτοιμο στο συρτάρι του Κατρούγκαλου. Όσο ο Λαός είναι στους δρόμους, όσο τα χιλιάδες τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα, η κυβέρνηση δεν τολμά να πάει το Ασφαλιστικό προς ψήφιση.
Δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι που θα φτάσουν οι αντιδράσεις, ενώ φοβάται ότι η απόπειρα ψήφισης αυτού του εκτρώματος θα είναι και η τελευταία πράξη της ως κυβέρνηση. Ζήτησαν χρόνο από τους εταίρους και τους δανειστές και οι εντολείς τους διεθνείς τοκογλύφοι τούς τον έδωσαν. Περιμένουν να φύγει ο Λαός από τους δρόμους και τις εθνικές οδούς για να αποτελειώσουν οτιδήποτε απέμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση. Για να επιταχύνουν την αποχώρηση του Λαού από τους δρόμους και τις εθνικές οδούς, έχουν επιστρατεύσει σωρεία ψευδών και παριστάνουν τους σκληρά διαπραγματευόμενους με τους τροϊκανούς, ενώ παράλληλα κρύβουν επιμελώς κάποιες σοβαρές πτυχές του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.
Η υποτιθέμενη «δημόσια συζήτηση» για το Ασφαλιστικό, με πλήρη συμπαιγνία κυβέρνησης, συστημικής αντιπολίτευσης του «συνταγματικού τόξου» και των καθεστωτικών ΜΜΕ, είναι καθαρά αποπροσανατολιστική και άνευ ουσιαστικού περιεχομένου. Σε καμία περίπτωση το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, το οποίο δεν βρίσκεται απλώς εκτός των προηγουμένων καταστάσεων αλλά σε ανοιχτή και μόνιμη σύγκρουση μαζί τους, δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της οποιασδήποτε καλλιέργειας κλίματος εφησυχασμού.
Αντιθέτως, θα πρέπει να αναλάβει τον πολύ σημαντικό ρόλο του προξενητή της πλήρους αφύπνισης του Ελληνικού Λαού στα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων, τόσο για την πλήρη φτωχοποίηση όσο και για την οριστική μετατροπή της Πατρίδας σε αποικία εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών της πηγών.
ΓΙΩΡΓΌΣ ΜΑΣΤΌΡΑΣ