Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Το καταρρέον πολιτικό σύστημα και η Χρυσή Αυγή


Τις τελευταίες μέρες και ώρες, ακούγονται πολλά για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Παράλληλα και στον χώρο της κεντροδεξιάς, ήδη έχουν αρχίσει να δρομολογούνται οι εξελίξεις και η διάδοχη κατάσταση για την μετά- Σαμαρά εποχή. 

Οι εξελίξεις αυτές είναι "καρπός" της οικονομικής κρίσης και των κοινωνικών αδιεξόδων, που οι κυρίαρχες μέχρι χθες, δυο πολιτικές δυνάμεις δημιούργησαν,και αδυνατούν σήμερα  να διαχειριστούν και να δώσουν λύσεις.
Λύσεις, που να στηρίζονται στην ιδεολογία τους, (όπως αυτοί αντιλαμβάνονται την ιδεολογία τους) και να εξασφαλίζουν στον λαό στοιχειώδη οικονομική ευμάρεια και ατομική αξιοπρέπεια.

Πέρα όμως από την ιδεολογική χρεοκοπία της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς, έχουμε και την χρεοκοπία του πολιτικού προσωπικού που απαρτίζει τις δυο αυτές δυνάμεις. Πολιτικοί, που στην πράξη αποδείχθηκαν ανίκανοι να παράξουν πολιτικό έργο. Άβουλοι να συγκρουστούν πολιτικά με τον οποιονδήποτε, από τις ελεγχόμενες από την αριστερά συντεχνίες, μέχρι και τους εσχάτως προκύψαντες  δανειστές. Δημιούργησαν ένα κράτος με σαθρές δομές, και επιχείρησαν (και σε ένα βαθμό το πέτυχαν) να διαφθείρουν τον λαό,ξυπνώντας του τα ταπεινότερα των ανθρωπίνων αισθημάτων, μέσω της πολιτικής των πελατειακών σχέσεων..Ας μην μιλήσουμε για την διαφθορά και την διαπλοκή -ντόπια και ξένη- αλλά και για την στάση του συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος και προσωπικού, σε ότι αφορά τα Εθνικά θέματα,και την λαθρομετανάστευση.

Ήταν επόμενο λοιπόν, πως με την πρώτη οικονομική κρίση,το σύστημα αυτό να διαλύονταν. Τι προσπαθεί να πετύχει σήμερα όμως, αυτό το σύστημα και οι πολιτικοί που το αποτελούν;

Έντρομοι ανακάλυψαν πως έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του Ελληνικού λαού, τόσο η όποια ιδεολογία τους, όσο και η πολιτική τους (και όχι μόνο) προσωπικότητα.Αυτό που τους μένει είναι να ανασυνταχθούν,και να κερδίσουν χρόνο. Τους είναι απαραίτητο αυτό. Ελπίζουν πως παρουσιάζοντας ως κάτι "φρέσκο" και "καινούργιο"  την δημιουργία ενός "νέου" (η περισσοτέρων) πολιτικού φορέα θα μπορέσουν πάλι να ξεγελάσουν τον λαό. Αυτό φυσικά απαιτεί χρόνο. Γιατί απλά, και τα ονόματα των κομμάτων τους να αλλάξουν, τα πρόσωπα που θα πλαισιώνουν του "νέους" πολιτικούς φορείς, είναι ήδη φθαρμένα. Τα ξέρει και τα αποδοκιμάζει τα πρόσωπα αυτά, καθημερινά η κοινωνία. Άρα ο χρόνος είναι απαραίτητος προκειμένου να πειστεί ο λαός πως τα πρόσωπα έχουν "αλλάξει μυαλά", πως θα "αλλάξουν πολιτικές", και έτσι άσπιλοι και αμόλυντοι θα παραδοθούν "καθαροί" στο εκλογικό σώμα για να συνεχίσουν το "θεάρεστο" έργο τους..

Μέσα στον πανικό τους είναι προβλέψιμοι.Απελπιστικά προβλέψιμοι, και μονότονοι.

Και ερχόμαστε στο βασικό ερώτημα: Ποιος η ποιοι, μπορούν να μπουν ανάχωμα σε όλα αυτά που οδηγούν το Έθνος και τον λαό στην καταστροφή; Η αριστερά; Αυτό μόνο τον γέλωτα μπορεί να προκαλέσει... Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, που ο πρόεδρος του πηγαινοέρχεται στις ΗΠΑ, πιο συχνά από ότι πηγαίνει στην βουλή, γνωρίζει πως η εξουσία είναι προ των πυλών, και μάλιστα με τις "πλάτες" των Αμερικανών, Θα εφαρμόσει τις ίδιες πολιτικές με αριστερό περιτύλιγμα, το αν θα εξαφανιστεί στην συνέχεια από τον πολιτικό χάρτη, καθόλου δεν τον απασχολεί στην παρούσα φάση. Όλο και κάποιο νέο "σχήμα" θα δημιουργηθεί στο μέλλον για να επιβιώσουν πολιτικά οι πρωτοκλασάτοι του.Τα κάνει συχνά άλλωστε αυτά η αριστερά. Το..ΚΚΕ; Εδώ δεν γελάμε..κρατάμε την κοιλιά μας από τα γέλια. Για αυτούς ο χρόνος σταμάτησε στο 1917, λίγο πριν οι Μπολσεβίκοι εισβάλλουν στα χειμερινά ανάκτορα. Η ενασχόληση με τις θέσεις του ΚΚΕ, είναι ένα ταξίδι στον..χωροχρόνο, που μόνον ο συμπαθής Δημοσθένης Λιακόπουλος μπορεί να παρακολουθήσει.

Μένει το κίνημά μας. Το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών. Αν κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση θα δούμε πως η Χρυσή Αυγή μπήκε σαν σίφουνας στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Με δυνατή και καθάρια φωνή είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Κατήγγειλε πολιτικές και πολιτικούς, αλλά και πρότεινε λύσεις. Ο λαός μας άρχισε να την ακούει,και να προσδοκά από αυτή. Και τότε τι έγινε; Ας θυμηθούμε λίγο. Το καλοκαίρι η Χρυσή Αυγή κάλπαζε δημοσκοπικά. Το σύστημα τις  έτεινε δυο φορές χέρι φιλίας. Την πρώτη φορά με τον Βύρωνα Πολύδωρα, της Ν.Δ, που εκπροσωπώντας το αμιγώς πολιτικό κατεστημένο, είπε πως "πρέπει να τα βρούμε μα την Χρυσή Αυγή". Ασχέτως αν τα "μάζεψε" μετά, όλοι γνωρίζουμε πως τέτοιες δηλώσεις, μόνο τυχαία δεν γίνονται. Η δεύτερη κρούση έγινε από τον κύριο Μπάμπη Παπαδημητρίου του ΣΚΑΪ, που "εκπροσωπεί",αυτό που λέμε εκδοτικό και "μηντιακό" κατεστημένο " Μια σοβαρή Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με την Ν.Δ"..Το κίνημα  μας πολύ σωστά απέκρουσε με οργή και τις δυο επιθέσεις "φιλίας". Το τι επακολούθησε το είδαμε.Προφυλακίσεις, συλλήψεις , διαπόμπευση, οχετός παραπληροφόρησης και τερατολογίες. 

Προσδοκούσαν να καταρρεύσουμε. Αυτό δεν συνέβη.Το ανακάλυψαν έκπληκτοι αλλά και έντρομοι. Τώρα το παιχνίδι χοντραίνει, Θα καταλύσουμε το πολίτευμα -λένε- άρα πρέπει να βγούμε εκτός νόμου...Πόσο ανασφαλείς και πανικόβλητοι είναι.!!!. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου είναι οι εθνικιστές που κρατούν το "κλειδί "των εξελίξεων στα χέρια τους. 

Αλλά το σημαντικότερο είναι πως δεν έχουμε καμιά διάθεση να τους αφήσουμε να αλωνίζουν την πατρίδα και τον λαό μας,ετσι όπως κάνουν δεκαετίες τώρα. Γνωρίζουν και γνωρίζουμε, πως μόνο ΕΜΕΙΣ μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στις καταστρεπτικές πολιτικές που εφαρμόζουν.Ότι και να κάνουν στο τέλος θα τους νικήσουμε, γιατί απλά το δίκιο είναι με το μέρος μας, και το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό..και ο τρόμος τους μεγαλώνει..Ας πρόσεχαν..