Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΛΟΜΠΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ




Οι εισαγγελικές αρχές της Ουάσιγκτον κατηγόρησαν δυο βοηθούς της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ για επαφές με την Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής της εκστρατείας Paul Manafort, κάτι που σίγουρα σηματοδοτεί μια νέα φάση στον πολιτικό πόλεμο της Ουάσιγκτον μεταξύ βαθέως σιωνιστικού κράτους και Λευκού Οίκου. Οι εισαγγελικές αρχές ενοχοποιώντας δυο κατώτερα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας, τον Rick Gates και George Papadopoulos, σκοπεύουν στην χρησιμοποίηση αυτών, κερδίζοντας την συνεργασία τους, ως μαρτύρων κατηγορίας εναντίον του κεντρικού στόχου που είναι ο Τραμπ και το επιτελείο του.
Η έρευνα για υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ και η πιθανή αθέμιτη σύμπραξη με πρόσωπα του επιτελείου του Τραμπ ξεκίνησε από τον πρώην επικεφαλής του FBI Robert Mueller. Η έρευνα είναι ένας δόλιος μηχανισμός μέσω του οποίου το βαθύ σιωνιστικό κράτος της Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τον Τραμπ, με στόχο την μετατόπιση της εξωτερικής του πολιτικής προς μια αντιρωσική κατεύθυνση και ταυτόχρονα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια απομάκρυνση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.
Καμία από τις κατηγορίες που δημοσιοποιήθηκαν την Δευτέρα δεν έχει σχέση με ρωσική χειραγώγηση της εκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ το 2016. Η εισαγγελία κατηγορεί τους Manafort και Gates ότι δεν καταχώρησαν ως όφειλαν ως εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων (lobbyists) τις επαφές και το έργο τους για τον πρώην ρωσόφιλο πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τον οποίο ως γνωστόν απομάκρυναν από την εξουσία το 2014 οι πραξικοπηματίες του ΝΑΤΟ. Ο George Papadopoulos κατηγορείται ότι ως πρώην βοηθός της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είχε επαφές με Ρώσους αξιωματούχους με σκοπό την εξεύρεση ενοχοποιητικού υλικού για την Χίλαρυ Κλίντον.
Κατά πάσα πιθανότητα ο Papadopoulos θα δηλώσει ένοχος και θα χρησιμοποιηθεί από την εισαγγελία ως μάρτυς κατηγορίας, με αντάλλαγμα μείωση ή εξάλειψη της ποινής του. Όλα τα ανωτέρω βέβαια μένει να αποδειχθούν στο ακροατήριο, κάτι για το οποίο αμφιβάλλουν εξέχοντες νομικοί κύκλοι της Ουάσιγκτον.
Ο Λευκός Οίκος μέσω της εκπροσώπου τύπου Sarah Sanders υποστήριξε ότι το κατηγορητήριο εναντίον των Manafort και Gates αφορά πράξεις ή παραλήψεις που έλαβαν χώρα πολύ πριν την ένταξη τους στο προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ, ενώ για τον Papadopoulos ειπώθηκε ότι ανήκε στους πολλούς εθελοντές της προεκλογικής εκστρατείας, χωρίς ποτέ να έχει μόνιμη θέση ή να έχει συναντηθεί με κορυφαίους αξιωματούχους του επιτελείου Τραμπ. Προφανώς και ο Papadopoulos είναι η σκοτεινή φιγούρα της όλης βρώμικης εξύφανσης, οι διαπιστωμένες σχέσεις του με το Ισραήλ συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Όμως ας εξετάσουμε ορθολογικά τον πολιτικό πόλεμο στην Ουάσιγκτον και τα βαθύτερα αίτια της σύγκρουσης μεταξύ του σιωνιστικού κατεστημένου και του Λευκού Οίκου. Οι διαφορές αυτών των δυο επικεντρώνονται κυρίως σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Η πραγματική ανησυχία του σιωνιστικού κατεστημένου δεν είναι με την υποτιθέμενη «υπονόμευση» της δήθεν αμερικανικής δημοκρατίας από την Ρωσία, αλλά με τις επιτυχημένες ενέργειες της Μόσχας στην Μέση Ανατολή και την απογοήτευση του βαθέως σιωνιστικού παρακράτους να διαλύσουν την Συρία προς όφελος του Ισραήλ και να πορευτούν προς τον πυρήνα της Ευρασίας. Έτσι όλοι αυτοί που συνθέτουν το σιωνιστικό παρακράτος (FBI, CIA, Μέσα Ενημέρωσης, Δικαστικοί διοικητικοί μηχανισμοί κ.α.) είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τον Τραμπ να αποδυναμώσει την αντι-ρωσική πολιτική που αναπτύχθηκε από τον Ομπάμα και τους προκατόχους του, πολιτική την οποία η Χίλαρυ Κλίντον είχε ορκιστεί να ακολουθήσει.
Η μανιακή εστίαση του σιωνιστικού παρακράτους στην αντι-ρωσική πολιτική δεν είναι τυχαία. Η ικανότητα της Ρωσίας να ανατρέψει τα αμερικανοσιωνιστικά σχέδια για τον έλεγχο της Ευρασίας θεωρείται κεντρική και προεξάρχουσα, ενώ μια μακροπρόθεσμη σύγκρουση με την Κίνα χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας γίνεται πιο εφικτή. Ο Ομπάμα και οι προκάτοχοι του στο αξίωμα, καθώς και η Κλίντον, υπόσχονταν την συνεχή επέκταση των πολέμων και την αντιπαράθεση με την Ρωσία, ως τον μοναδικό προασπιστή της παγκόσμιας πολυπολικής εξουσίας. Έτσι ο πολιτικός πόλεμος κατά του Τραμπ με την κατηγορία ότι είναι «ανεκτικός» με την Μόσχα που συνδυάζεται με την δαιμονοποίηση της Ρωσίας έχει ως στόχο την πάση θυσία συνέχιση της αντι-ρωσικής πολιτικής.
Η κρίση λοιπόν στην Ουάσιγκτον, ο πολιτικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει, έχει ρίζες στην γεωπολιτική του αμερικανοσιωνιστικού κατεστημένου και στην διάβρωση των θεμελίων της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Είκοσι επτά χρόνια μετά την διάλυση του σοβιετικού μπλοκ ο αμερικανοσιωνιστικός νεοιμπεριαλισμός εξακολουθεί να προσπαθεί να διατηρήσει την κυριαρχία του, ακόμη και με την έκπτωση από τα καθήκοντα του ενός εκλεγμένου αμερικανού προέδρου.
Γ. Λιναρδής