Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Γ. ΓΕΡΜΕΝΗΣ: ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - BINTEO



Στην συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 τοποθετήθηκε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενής.
Ο Συναγωνιστής επισήμανε αρχικά πως ο στόχος για επίτευξη πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω συμπίεση τον ιδιωτικό τομέα και σε ασφυξία τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Ακόμη, η ανεργία, για την οποία δήθεν κόπτεται η κυβέρνηση, δεν καταπολεμάται με ελαστικές μορφές απασχόλησης και αμοιβές με κουπόνια! Εξάλλου τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της τραγικής κατάστασης, αφού 1 στους δυο νέους είναι άνεργοι, ενώ 3 στους 4 ανέργους δεν μπορούν να βρουν εργασία ούτε μετά από έναν χρόνο.
Η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε έναν αδιέξοδο φαύλο κύκλο όσο συνεχίζονται τα Μνημόνια και επιβάλλονται νέα φοροεισπρακτικά μέτρα.

Ο Συναγωνιστής επισήμανε ακόμη το επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης να πληρώνει πλουσιοπάροχα τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor΄s για να δίνει κάλπικες θετικές αξιολογήσεις για την ελληνική οικονομία.
Αναφέρθηκε στην συνέχεια στις μειώσεις των συντάξεων και τις συνεχιζόμενες περικοπές στην Υγεία και την κοινωνική πρόνοια. Τόνισε επίσης πως με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χιλιάδες Έλληνες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.
Η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει τον μνημονιακό προϋπολογισμό του 2018.