Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟ



Τον τελευταίο καιρό, μια σειρά γεγονότων που αφορούν το περιβάλλον του νομού ήρθαν στην επιφάνεια. Από τίτλους ιδιοκτησίας δασικών εκτάσεων, μέχρι και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές που δεν πρέπει.

Κοινό πολιτικό γνώρισμα όλων αυτών των γεγονότων, είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Από την αριστερά της «οικολογίας και των κινημάτων», που όσο καιρό ήταν στην αντιπολίτευση, φωνασκούσε με το παραμικρό, και παρεμπόδιζε με διάφορους τρόπους ακόμη και μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή, όπως η εκτροπή του Αχελώου, φτάσαμε στην κυβερνητική αριστερά του «θα δούμε» και «θα το μελετήσουμε», σε ότι αφορά την χρήση και κυριότητα δασικών εκτάσεων, και την αδυναμία εφαρμογής στοιχειώδους κυβερνητικής πολιτικής σε ότι αφορά αναπτυξιακά έργα.

Κοινό πολιτικό γνώρισμα επίσης,όλων αυτών των γεγονότων, είναι η μιζέρια, η γραφειοκρατία, η έλλειψη στοιχειώδους κοινής λογικής, και η ανυπαρξία πολιτικής θέλησης για την επίλυση των προβλημάτων σε ότι αφορά τον δασικό πλούτο του νομού.Για αυτά δεν φταίει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι κυβερνητικοί προκάτοχοι του, οι οποίοι τώρα κάνουν πως «δεν καταλαβαίνουν», και φροντίζουν να εξαπολύουν αντικυβερνητικές «κορώνες», ξεχνώντας και το δικό τους τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

Κοινό πολιτικό γνώρισμα τέλος όλων αυτών των γεγονότων, είναι η αδιαφορία για τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες αναγκάζονται να προβαίνουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να βρουν όχι μόνο το δίκιο τους, αλλά την κοινή λογική. Οι τοπικές κοινωνίες, που ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές του νομού, έχουν αφεθεί όχι απλά στην τύχη τους, αλλά η ίδια η κυβέρνηση τους βάζει προσκόμματα ακόμη και για την επιβίωσή τους.

Αντί ο ορεινός όγκος του νομού να γίνει πηγή πλούτου για όλους τους κατοίκους, αντί η αξιοποίηση του δασικού πλούτου του νομού μας να γίνει με σοβαρότητα, ορθολογισμό, και σχεδιασμό, δεν έχουμε τίποτε άλλο παρά μια προχειρότητα και έναν αέναο πολιτικαντισμό.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, προτείνει για τα θέματα που προέκυψαν σε διάφορες περιοχές του νομού, την διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων, από τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες με δική τους πρωτοβουλία, και δική τους απόφαση, θα αναλάβουν την ευθύνη για το μέλλον της περιοχής τους.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, προτείνει την στήριξη από όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς (και όχι μόνο), των κατοίκων που βρίσκονται σε δικαστικές διενέξεις με θέμα τον δασικό πλούτο των περιοχών τους.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, προτείνει την εφαρμογή συγκεκριμένου προγράμματος ανάπτυξης του ορεινού όγκου του νομού μας, και τερματισμό της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τέλος, συμπαραστέκεται στους κατοίκους στο Ματονέρι, στο Ελάφι και στο Βαλτινό, και τους προτρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, χωρίς να εμπιστεύονται κανέναν από τους διαχρονικούς πολιτικάντηδες που δημιούργησαν και συντηρούν τα προβλήματα με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι.

Από το Γραφείο τύπου της Τ.Ο Τρικάλων του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ