Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ



Διαβάσαμε πως, με την αριθμό Α.Δ.Σ. 454/2017 το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, Αποφασίζει Ομόφωνα, πως:

«Εγκρίνει την χρηματοδότηση της αναθηματικής πλάκας στην πλατεία «Αγροτικής και Λαϊκής εξέγερσης της 2ας Φεβρουαρίου 1925» από το Δήμο Τρικκαίων έως του ποσού των 2.500,00 ευρώ»

Προφανώς η Δημοτική Αρχή της πόλης θεωρεί πως η ιστορική «αλήθεια» της αριστεράς, είναι αυτονόητη.

Τι και αν ο τοπικός τύπος της εποχής περιγράφει πολύ διαφορετικά τα πράγματα, και πως καμιά «Αγροτική και λαϊκή εξέγερση» δεν σημειώθηκε, παρά μόνο μια ένοπλη απόπειρα στάσης μερικών εκατοντάδων οπαδών του ΚΚΕ. Τι και αν αυτή την άποψη του τοπικού τύπου την αποδέχονται και εξαιρετικοί ιστορικοί ερευνητές της πόλης, όλα αυτά,καταφανέστατα, ουδόλως απασχόλησαν την Δημοτική Αρχή.

Ο Τρικαλινός πολίτης καλείται να πληρώσει μέχρι 2.500 ευρώ, για να «τιμηθούν», ο Σιάντος, ο Ματούσης, ένας κουρέας αγνώστων λοιπών στοιχείων,καθώς και οι λοιποί πρωταγωνιστές των επεισοδίων, οι οποίοι ήταν και οι ηθικοί αυτουργοί του θανάτου μερικών αθώων ανθρώπων. «Φυσικά» οι παρατάξεις της τοπικής αριστεράς, με χαρά δέχτηκαν την απόφαση αυτή. Τι και αν το Δημοτικό Συμβούλιο διοικείται από «αστούς». Τέτοιου είδους αποφάσεις «αστών», ήταν πάντα «ευπρόσδεκτες» από την αριστερά. Όσο για την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, η πολιτική ορθότητα της αριστεράς, και η ιδεολογική της ηγεμονία, είναι σαφές πως την έχει κάνει να υποκύψει αδιαμαρτύρητα, ξεχνώντας πως η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης, μόνο αριστεροί δεν είναι,και κανείς πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να δέχεται την ιστορική «αλήθεια» της αριστεράς μέσω αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να έχουν υπόψιν τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πως τέτοιου είδους αποφάσεις, θα τις βρουν μπροστά τους. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εδώ και λίγα χρόνια το ΚΚΕ, εγκατέστησε στο κέντρο της πόλης άλλη μια πλάκα, αυτή την φορά προς τιμήν του Κλάρα (Βελουχιώτη). Δεν ξέρουμε αν ένα κόμμα έχει το δικαίωμα να μπορεί να τοποθετεί αναθηματικές πλάκες στην πόλη, γιατί αν έχει το δικαίωμα και μπορεί, υποθέτουμε πως η Δημοτική Αρχή, δεν θα είχε καμία αντίρρηση, να τοποθετήσουμε και εμείς, σαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, μια αναθηματική πλάκα, προς τιμήν της Εθνοφυλακής και του Εθνικού Στρατού, που εξόντωσε τον Κλάρα (Βελουχιώτη).

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ρωτήσουμε την Δημοτική Αρχή, τι απέγινε η προτομή του Παπά-Σκρέκα, που οι «ταλιμπάν» του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς της 10ετίας του 1980, αποκαθήλωσαν και στην συνέχεια εξαφάνισαν; Προτίθεται η Δημοτική Αρχή, να την «ανακαλύψει», η να χρηματοδοτήσει την κατασκευή μιας νέας προτομής; Τι ρωτάμε τώρα και εμείς θα απαντήσει κάποιος. Σιγά μην κάνει κάτι τέτοιο η πλειοψηφούσα παράταξη. Όπως λέει και ο μεγάλος αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου,για την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου, και επί του συγκεκριμένου θέματος, (και μεταφορικά μιλώντας πάντα)ισχύει το:»Μαμά… κακά».

Από το Γραφείο Τύπου της Τ.Ο Τρικάλων του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ