Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΩΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ



Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ΝΔ φροντίζει να δείχνει το κόμπλεξ κατωτερότητας που την διακατέχει απέναντι σ΄όλες τις εκφάνσεις και εκφράσεις της αριστεράς.
Το νέο κρούσμα υποτέλειας προέρχεται από τον βουλευτή Επικρατείας του κόμματος Βασίλη Οικονόμου (και αρμόδιου τομεάρχη πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης της ΝΔ), ο οποίος με αφορμή τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων δήλωσε ότι «Η “αριστερή” Κυβέρνηση μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα».
Το απόσπασμα (και) αυτής της ανακοίνωσης δηλώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την πλήρη ιδεολογικοπολιτική ήττα της ΝΔ απέναντι σ΄όλο το φάσμα της αριστεράς. Η χρησιμοποίηση της λέξης αριστερά εντός εισαγωγικών δείχνει την ξεκάθαρη αντίληψη όλης της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν εκφράζουν την «αυθεντική» αριστερά, αυτή δηλαδή που ο Οικονόμου θα έβαζε εκτός εισαγωγικών, αλλά μια παραποιημένη και εκφυλισμένη εκδοχή της.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Οικονόμου, και κατ΄επέκταση της ΝΔ, η «αυθεντική» αριστερά δεν θα έφτανε τη Χώρα στα σημερινά της χάλια. Βεβαίως, το πρόβλημα δεν περιορίζεται στον «γυρολόγο» της πολιτικής Οικονόμου, ο οποίος μετά το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ έχει βρει προσωρινή κομματική στέγη στη ΝΔ. Πριν από ένα μήνα άλλος βουλευτής της ΝΔ, ο Θεόδωρος Καράογλου, είχε δηλώσει ότι «Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός», αποδεχόμενος επί της ουσίας και αυτός ότι όντως η αριστερά πράγματι διέθετε πλεονέκτημα ως προς την ηθική της υπόσταση.
Μια από τα ίδια και ο «σκληρός δεξιός» Μάκης Βορίδης, ο οποίος πρόσφατα είχε υποστηρίξει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποχαιρετήσει οριστικά το ηθικό πλεονέκτημα», ενώ κάνοντας πράξη την ρήση «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», πρώτος (και χειρότερος…) είχε δώσει «το καλό παράδειγμα» ο ίδιος ο νυν αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όταν είχε μιλήσει από τα έδρανα της Βουλής για «τον δήθεν αριστερό κύριο Τσίπρα»! Τόσο αυτός όσο και η ΝΔ συνολικά φροντίζουν συχνά-πυκνά να ρίχνουν νερό σε μια θεωρία που καλλιεργήθηκε συστημ(ατ)ικά από την Μεταπολίτευση και μετά, η οποία παρουσιάζει την αριστερά να είναι εκ φύσεως άμεμπτου ηθικής υπόστασης, άσπιλη και αμόλυντη, με κάποιους δήθεν αριστερούς απλώς να λερώνουν το… αγνό όνομά της.
Πέρα από το γεγονός της αποδείξεως, για μια ακόμη φορά, της πλήρους ιδεολογικοπολιτικής ήττας της ΝΔ από την αριστερά, ας τα έχουμε όλα αυτά υπ΄όψιν όταν τα γνωστά θλιβερά και ανιστόρητα «εθνικόφρονα» παπαγαλάκια της ΝΔ επιχειρήσουν ξανά να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για ανάγκη υπερψήφισης της ΝΔ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί… δυναμικά και… αποτελεσματικά ο αριστερός εθνομηδενισμός!
Η μόνη πολιτική Δύναμη στην Χώρα που αντιμετωπίζει την αριστερά σ΄όλες τις μορφές της με τον τρόπο που της αρμόζει, αποκαλύπτοντας τον μόνιμο αντεθνικό, αντιλαϊκό και αντιδραστικό ρόλο της, είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ