Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ



«Ενός κακού μύρια έπονται». Η φράση αυτή ταιριάζει απόλυτα στην διαλυτική πλέον, κατάσταση που επικρατεί στο μόρφωμα του Ποταμιού εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.
Μετά την αποχώρηση της Μάρκου και την σαφή προειδοποίηση του Λυκούδη, ένας ακόμη βουλευτής του μορφώματος πήρε ανοικτά αποστάσεις από τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη. Με μια σκληρή τοποθέτηση αμφισβήτησε συνολικά την στρατηγική του επικεφαλής και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας συμμαχίας στον χώρο του Κέντρου, η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Όσοι τον άκουσαν, κατάλαβαν ότι πρώτη φορά άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να ανεξαρτητοποιηθεί από το Ποτάμι.
Η συζήτηση ηλεκτρίστηκε ακόμη περισσότερο όταν συνεργάτες του Θεοδωράκη ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους να πουν «όποιος άλλος είναι να φύγει, να το πει τώρα». Η κίνηση αυτή εξόργισε τους περισσότερους και ο Μπαργιώτας φέρεται να τους απάντησε σε οξύ ύφος ότι δεν δίνει τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις και, εάν το Ποτάμι δεν αλλάξει ρότα, τότε θα είναι εκείνος ο επόμενος.
Στην ίδια συνεδρίαση ο μουσουλμάνος βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν προειδοποίησε για δυσάρεστες εξελίξεις αν συνεχιστεί η ίδια πορεία, συμφωνώντας με την στρατηγική Λυκούδη για την Κεντροαριστερά, ενώ και ο πάντοτε μετριοπαθής Σπύρος Δανέλλης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αντίδραση του κόμματος απέναντι στην Μάρκου.
Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη πια η επίσημη διάλυση του Ποταμιού σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τον καθένα από τους εναπομείναντες βουλευτές του να νοιάζεται πλέον μόνο για το πώς θα σώσει πολιτικά το δικό του τομάρι. Όσο κι αν προωθήθηκε από τα εγχώρια ΜΜΕ των «νταβατζήδων», το δημιούργημα του Θεοδωράκη αποδείχθηκε τελικά πολύ βραχύβιο ως προς την βιωσιμότητά του.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ