Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ: ΑΡΓΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ



Παρά τις αντιξοότητες και την πλήρη εγκατάλειψη από την μνημονιακή Πολιτεία, οι Έλληνες αθλητές αποδεικνύουν καθημερινά την δύναμη της ελληνικής ψυχής, φέρνοντας συνεχώς επιτυχίες από το Ρίο.
Κλασικό παράδειγμα του ελληνικού πείσματος και της δίψας για διάκριση, ο 36χρονος πρωταθλητής από την Κέρκυρα, Σπύρος Γιαννιώτης που κατέκτησε πριν λίγο το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ κολύμβηση.


Ο συγκλονιστικός Έλληνας κολυμβητής έκανε μία επική κούρσα στα τελευταία μέτρα του αγώνα, αλλά έχασε το χρυσό από τον Ολλανδό, Φέρι Βίρτμαν, κυριολεκτικά για μια «χεριά», με την πρωτιά να κρίνεται στο photo finish. Οι δύο αθλητές «έπεσαν» με τον ίδιο ακριβώς χρόνο στον τερματισμό (1:52.59.8), αλλά τελικά μετά από ένα επίπονο αγώνα, πρώτος χτύπησε το σημείο του τερματισμού ο Ολλανδός, προτάσσοντας το χέρι του, με τον Γιαννιώτη να το κάνει χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά.
Οι διακρίσεις του Έλληνα πρωταθλητή είναι αναρίθμητες και κατάφερε στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του να κερδίσει το πολυπόθητο Ολυμπιακό μετάλλιο. Πολλά συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη!

ΠΗΓΗ