Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: ΣΕ 296 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ SPIEGEL ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΖΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ... ΣΥΓΓΝΩΜΗ!



Θέμα περί της διεκδικήσεων των γερμανικών αποζημιώσεων περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, με τίτλο «Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει».
Αφορμή για το εν λόγω άρθρο ήταν η κοινοβουλευτική επιτροπή που συστήθηκε για το ζήτημα και η έκθεση που εκπονήθηκε σχετικά. Το περιοδικό αναφέρει σχετικά ότι η διεκδίκηση των αποζημιώσεων είναι «η καλύτερη βάση για μια ειλικρινή και ήρεμη σχέση ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Έλληνες».
Μάλιστα, το περιοδικό τονίζει ότι πέραν της διπλωματικής οδού, υπάρχει και η νομική οδός διεκδίκησης των αποζημιώσεων, ουσιαστικά υπονοώντας ότι αυτές είναι πλήρως νόμιμες και ως εκ τούτου πρέπει να καταβληθούν άμεσα στην Ελλάδα.
Φανταστείτε πόσο εύκολη είναι στην ουσία της αυτή η υπόθεση, που ακόμα και ένα γερμανικό περιοδικό ουσιαστικά λέει στους Έλληνες να κινηθούνε νομικά. Και όντως η υπόθεση είναι εύκολη και για τις γερμανικές αποζημιώσεις και για το κατοχικό δάνειο.
Το δύσκολο της υποθέσεως είναι ότι ΝΔ – Πασόκ εδώ και χρόνια έχουν αποποιηθεί των αξιώσεων, ενώ η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ, τόσο μέσω του πρωθυπουργού, όσο και μέσω δηλώσεων βουλευτών της στην συγκεκριμένη επιτροπή, επαναλάμβαναν σαν παπαγαλάκια ότι δεν αξιώνουν χρηματική αποζημίωση, αλλά μία... συγγνώμη.
Μονάχα η Χρυσή Αυγή έχει το σθένος να αντιμετωπίσει την γερμανική ολιγαρχία και να απαιτήσει τόσο τις γερμανικές αποζημιώσεις, όσο και το άμεσα απαιτητό κατοχικό δάνειο, ώστε να αποτελέσουν την βάση της παραγωγική ανασυγκροτήσεως της χώρας, επί τη βάσει του Εθνικού Σχεδίου της Χρυσής Αυγής για επιστροφή στην Εθνική Παραγωγή με το βλέμμα στραμμένο στην Αυτάρκεια και την Εθνική Ανεξαρτησία.
Διαβάστε επίσης: