Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το ΔΝΤ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση: Νέα μέτρα 6,7 δισ., έρχεται κούρεμα, ούτε ένα ευρώ πλεόνασμα!

Το ΔΝΤ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση: Νέα μέτρα 6,7 δισ., έρχεται κούρεμα, ούτε ένα ευρώ πλεόνασμα!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξεκαθαρίζει στην μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά πως θα χρειαστούν νέα μέτρα και θα είναι της τάξεως των 6,7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάζει το ΔΝΤ οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι 25,1 και 18,6 δισ. ευρώ αντίστοιχα το 2015-2016. Μάλιστα η τρόικα είχε ήδη αναφέρει πως θα απαιτηθούν νέα μέτρα παρά τις αντίθετες δηλώσεις Σαμαρά και Στουρνάρα.

Η έκθεση που προκαλεί σοκ και δέος για την Ελλάδα μεταξύ άλλων ζητά μέτρα της τάξεως των 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 2,9 δισ. ευρώ θα πρέπει να παρθούν μέσα στο 2014. Το άλλο εκπληκτικό που αναφέρει η έκθεση του Ταμείου είναι πως στην Ελλάδα αναμένεται να επιτευχθεί μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 προβλέπει πλεόνασμα 344 εκατομμύρια ευρώ και έτσι αυτή η έκθεση βάζει μπουρλότο στα όσα ανακοινώνει η κυβέρνηση περί πλεονάσματος.

Για το χρέος, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πως οι δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2013 είναι συνεπείς, αλλά οι περαιτέρω προβλέψεις προϋποθέτουν ένα νέο κούρεμα με τη συμμετοχή και του επίσημου τομέα προκειμένου να μειωθεί το χρέος στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Το ΔΝΤ καθιστά σαφές ότι επιμένει στη θέση του για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, σε αντίθεση με την ευρωζώνη, η οποία προσανατολίζεται σε επιμήκυνση των δανείων, χωρίς όμως μείωση της ονομαστικής αξίας των δανείων, υιοθετώντας τη θέση της Γερμανίας, η οποία είναι αντίθετη σε κούρεμα.

Η στάση αυτή του ΔΝΤ δείχνει ότι δεν εμφανίζεται διατεθειμένο να υποχωρήσει από τη θέση του και επομένως θα υπάρξουν έντονες αντιθέσεις με την Ευρωζώνη το επόμενο διάστημα δεδομένου ότι το ελληνικό θέμα είναι ένα από τα πρώτα που θα “ξανανοίξουν” αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανίας. Και τούτο γιατί όλα τα ζητήματα που απαιτούν αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο είχαν “παγώσει” ενόψει των γερμανικών εκλογών.

Οι Σαμαράς, Βενιζέλος και λοιποί μνημονιακοί έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα προτεκτοράτο μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας. Πολεμούν την Χρυσή Αυγή γιατί είναι η μοναδική ελεύθερη φωνή αντίστασης που αγωνίζεται για την απελευθέρωση της χώρας μας από τα δεσμά των Μνημονίων και των διεθνών τοκογλύφων. Μόνη λύση για την Ελλάδα η άμεση καταγγελία της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, η άρνηση πληρωμής του παράνομου χρέους και η επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-dnt-jemprostiazei-thn-kubernhsh-nea-metra-67-dis.-dedomeno-to-kourema-ou#.UlcOKdJ7KCU#ixzz2hLxCsKNp