Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ, ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"
Η αμετροέπεια είναι σύμπτωμα των υπερφίαλων πριν τον κατακρυμνισμό τους. Η αισιοδοξία βασισμένη στην πίστη και εκφρασμένη με την δράση, είναι το γνώρισμα των νικητών. Με τον ισχυρό κραδασμό των αποτελεσμάτων του ελληνικού δημοψηφίσματος ακόμη αισθητό, η Ευρώπη των ακριβοπληρωμένων χαρτογιακάδων προσπαθεί να εμφανιστεί ανεπηρέαστη από τις διαμαρτυρίες των λαών που συνεχώς εξαπλώνονται. Το ψυχολογικό παιχνίδι προγραμματίζεται στα κλειστά γραφεία της βρυξελλιώτικης νομενκλατούρας, και παίζεται στο γήπεδο των ΜΜΕ.
Εκεί η συζήτηση έχει σκοπίμως και αποκλειστικά τοποθετηθεί στο οικονομικό πεδίο στο οποίο εξ ορισμού οι λαοί βρίσκονται σε άμυνα. Σε άμυνα όμως βρίσκονται και οι οικονομικοί παράγοντες της Ε.Ε. Όσο και αν φαίνεται δύσκολο, η θέληση των λαών όταν έχουν αποφασισμένες ηγεσίες μπορεί να ανατρέψει καταστάσεις που θεωρούνται δεδομένες. Σε ομιλία του στο «Ambassadors Week» στο Παρίσι, την εβδομάδα αυτή, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβου- λίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, δήλωσε με κενόδοξη βεβαιότητα, που αποδεικνύει την άγνοια της Ιστορίας και την περιφρόνηση των Λαών: “Η Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη και όχι απλώς ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών, καθώς η έξοδος μίας χώρας θα οδηγούσε αναπόφευκτα όλους τους οικονομικούς παράγοντες να αναρωτηθούν ποια θα είναι η επόμενη”.
Η σκέψη και μόνον ότι μια απόφαση μερικών περαστικών ανθρώπων για ένα νόμισμα από τα εκατοντάδες της παγκόσμιας Ιστορίας, είναι «αμετάκλητη» προκαλεί τον γέλωτα. Ο αξιωματούχος συνέχισε λέγοντας πως «Αυτή η δήλωση είναι ακόμη πιο αναγκαία, καθώς οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις σχετικά με την Ελλάδα έχουν αφήσει να βγει από το μπουκάλι το τζίνι της εξόδου μίας χώρας (έστω και προσωρινά) από το ευρώ», αποκαλύπτοντας τους φόβους των υπαλλήλων του κατασκευάσματος της Ε.Ε. Και σημείωσε πως «η νομισματική ένωσή μας θα παραμείνει ατελής, δεν θα είναι τόσο ευημερούσα όσο θα μπορούσε και θα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο επανειλημμένων κρίσεων, εάν δεν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές και πολιτικές διαφορές μας».
Στα χνάρια του Κερέ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας σε φοιτητές της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, είπε: «Η Ελλάδα έχει πάρει την οριστική απόφαση να συνεχίσει, και μάλιστα με τρόπο αδιαπραγμάτευτο, την πορεία της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη». Αυτή είναι η δημοκρατική αντίληψη για την λαϊκή βούληση. «Σκληρός πυρήνας» για τους εντολοδόχους των ξένων, μέτρα εξαθλίωσης για τους Έλληνες πολίτες. Και συνέχισε ο ΠτΔ. λέγοντας πως «θα αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε κοινούς δημοκρατικούς θεσμούς, κοινό Δίκαιο σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του κοινωνικού κράτους, έτσι ώστε να καλυφθεί το δημοκρατικό έλλειμμα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΕΕ».
Είναι πράγματι λυπηρό, προερχόμενο από τον ύπατο πολιτειακό άρχοντα, αλλά αποκαλυπτικό της υποκρισίας του Συστήματος, οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους κατέστρεψαν την Οικονομία, την Εθνική παραγωγή και τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων, να υπόσχονται να… προστατεύσουν το κοινωνικό κράτος. Στην κοντή μνήμη που καλλιεργεί η τηλεοπτική δημοκρατία ποντάρουν οι συστημικοί πολιτικοί που κυβερνούν την Ελλάδα επί σειρά δεκαετιών, όπως ο κ. Mεϊμαράκης ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του: «Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει πολιτικές οι οποίες θα βοηθήσουν στη μείωση των μεταναστευτικών ροών».
Αυτοί που μετέτρεψαν τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε υπηρέτες των μεταναστών τους οποίους μάλιστα μπορούν ατιμώρητα (στο όνομα του «αντιρατσισμού») να προπηλακίζουν, έχουν το θράσος να ασκούν κριτική σε ένα κόμμα που δεν κυβέρνησε ακόμη. Το καθεστώς θα ήθελε να δει τους Έλληνες να μετατρέπονται σε σύγχρονους Ινδιάνους.
Γραφικούς, πλήρως υποταγμένους στο δόγμα «Βλέπε-Ακου-Σώπα» ή περιχαρακωμένους σε συλλόγους και φολκλόρ ως εθνικές μειονότητες στην ίδια τους την Πατρίδα, είτε πρόκειται για την χώρα μας είτε για την ήπειρό μας. Οι εκλογές, όσο προσχηματικά και αν διεξάγονται σε κλίμα οικονομικής ασφυξίας για την Χρυσή Αυγή και με αποκλεισμό του αρχηγού και βουλευτών της από το να επισκέπτονται κατά την προεκλογική περίοδο την περιφέρεια, θα δώσουν μια νέα ευκαιρία στους Έλληνες να απαντήσουν ένα γερό ΟΧΙ στις πολιτικές αυτών που τους εξαθλιώνουν και ταυτόχρονα ισχυρίζονται υποκριτικά ότι θα προστατεύσουν τα δικαιώματά τους.
Και ένα ισχυρό ΝΑΙ στον Εθνικισμό, την μοναδική απάντηση και τον μόνο αντίπαλο του Συστήματος.