Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ



Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον διεθνή ιστότοπο Internations, σχετικά με τις 20 καλύτερες χώρες για τη δημιουργία οικογένειας, η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται καν στην εικοσάδα.
Στην έρευνα ζητήθηκε από γονείς να αξιολογήσουν τη ποιότητα και το κόστος της εκπαίδευσης στη χώρα τους, καθώς και την παροχή βοήθειας για την ανατροφή των παιδιών.
Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της χώρας, είναι λογικό αυτό το φαινόμενο. Προκαλεί όμως αμηχανία το γεγονός ότι στη εικοσάδα περιλαμβάνονται χώρες που δεν φημίζονται για την ιδιαίτερα εύρωστη οικονομική τους κατάσταση. Ενδεικτικά, δίπλα σε Αυστρία, Σουηδία και Δανία, περιλαμβάνονται στη λίστα και χώρες όπως η Ισπανία, η Σιγκαπούρη, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες και η Κόστα Ρίκα. Αυτό το γεγονός καταδεικνύει ότι πέρα από οικονομικούς λόγους, εντοπίζονται και άλλα βαθύτερα αίτια για την κατάσταση στη χώρα και τη διάλυση της ελληνικής οικογένειας.
Τη στιγμή που στην Αυστρία χορηγείται μηνιαίο επίδομα στους γονείς 100-200 ευρώ για τα έξοδα του παιδιού μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας του, στην Ελλάδα η κατάσταση είναι επιεικώς αποκαρδιωτική. Τα χτυπήματα απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια είναι αλλεπάλληλα, η αδιαφορία απέναντι στις μονογονεϊκές οικογένειες είναι έκδηλη, ενώ η υπάρχουσα νομοθεσία δεν προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια στα νέα ζευγάρια ώστε να επεκτείνουν την οικογένειά τους.
Σε μια περίοδο που η γήρανση και συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού συμπίπτει με την αθρόα έλευση λαθρομεταναστών εντός της χώρας, η οικογένεια θα έπρεπε να αποτελεί τον κατεξοχήν θεσμό προς προστασία, με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχεια και εξέλιξη του ελληνικού γένους.
Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ελληνικής οικογένειας!