Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία σχετικά με τον τρόπο προμήθειας των αρμάτων μάχης τύπου Leopard.Όπως φαίνεται η σύμβαση, που υπεγράφη υπό υπουργείας Γιάννου Παπαντωνίου, περιελάμβανε αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 25 εκ. ευρώ, τα οποία έπρεπε να διατεθούν για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Εν τέλει αυτά κατέληξαν, όπως αναφέρεται στην δικογραφία, σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του Θωμά Λιακουνάκου.
Το ποιος είναι ο πράσινος υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, το γνωρίζουν όλοι και όπως μαρτυράται ήδη από τα καθεστωτικά μέσα, που αναμεταδίδουν την είδηση, δεν μπορεί να υπάρξει διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του, ελέω παραγραφής από το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Όμως ποινικές ευθύνες αναμένεται να αποδοθούν στον Θωμά Λιακουνάκο, τον οποίο και πρέπει να θυμηθούμε, μέσω ενός άρθρου του Βασίλη Ζήση στον «Ελεύθερο Τύπο»:
«Εκτός από κουμπάρος του Έβερτ και εκδότης και άλλων εντύπων, ο Λιακουνάκος έλεγχε τότε και κάποιο «Διεθνές Επιχειρηματικό και Πολιτιστικό Κέντρο ΑΕ», μεταξύ των μελών του ΔΣ του οποίου βρήκαμε και τον κ. Σταύρο Ψυχάρη του Παναγιώτου. Παλαιότερα δημοσιεύματα έφεραν εξάλλου το «συγκρότημα Λαμπράκη» να αγοράζει ένα μεγάλο πακέτο μετοχών των εταιρειών του κ. Λιακουνάκου, ο οποίος θα αναδεικνυόταν έτσι σε «άνθρωπο κλειδί» των διαπλεκομένων, ιδιαίτερα για τα δισεκατομμύρια των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από την εποχή (1987) που το προαναφερθέν σκάνδαλο των «Λέοπαρντ» συγκλόνιζε το πολιτικό κατεστημένο και το «Βήμα» κατηγορούσε ανοικτά τον Θωμά Λιακουνάκο ως «έμπορο όπλων» και «μεσάζοντα» είχε κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το δυνατό φλερτ του κ. Λιακουνάκου με τον Λαμπράκη εκείνης της εποχής ανησύχησε ως φαίνεται σφόδρα τον Σ. Κοκκαλη, ο οποίος ανακήρυξε τον Λιακουνάκο «εχθρό» του. Το αποτέλεσμα ήταν να στριμωχτεί ο Έβερτ, ο οποίος για να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση εμφανίστηκε τότε αιφνιδίως από το βήμα της Βουλής ως πολέμιος των διαπλεκομένων . Αργότερα οι δύο εχθροί τα βρήκαν και ο Θωμάς Λιακουνάκος έβαλε στο παιχνίδι των ενόπλων δυνάμεων τον Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς εμφανίζονταν να έχουν κοινή παρουσία σε εξοπλιστικά προγράμματα.»
Βρισκόμαστε λοιπόν ενώπιον αποκαλύψεων άλλης μίας πτυχής της εγκληματικής δράσης της γαλαζοπράσινης συμμορίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, που έχει καταληστέψει τον τόπο. Ο εν λόγω γαλάζιος παράγοντας έχει επίσης εμφανιστεί στο σκάνδαλο Sonak και στην απολογία Κάντα για τα εξοπλιστικά. Μάλιστα η σύμβαση Sonak έχει σαν αφετηρία το 2001 επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και εξελίσσεται μέχρι το 2009 περιλαμβάνοντας ακόμη και τους τότε υπουργούς άμυνας Μεϊμαράκη και Παπαντωνίου. Η σύμβαση των Leopard βρίσκει στο ΚΥΣΕΑ και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος εμπλέκεται σε σωρεία άλλων σκανδάλων. Είναι σαφές ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι μία εγκληματική οργάνωση που δρα υπό τον μανδύα δύο δήθεν διαφορετικών κομμάτων, με σκοπό τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Να δούμε πότε θα φτάσει η στιγμή της ένωσης των δικογραφιών, ώστε να μπορέσει η (τότε πραγματικά Ανεξάρτητη) Δικαιοσύνη να αποφανθεί.
Η Χρυσή Αυγή έχει επανειλημμένως καταγγείλει την διαπλοκή πλουτοκρατίας - διεφθαρμένων πολιτικών. Το σκάνδαλο της εταιρίας Sonak συμφερόντων Λιακουνάκου το φέραμε στη βουλή πριν από 2 χρόνια και προβλέψαμε ότι όλοι οι πολιτικάντηδες θα την βγάλουν καθαρή. Ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών ξεπλένει το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα που εμπλέκεται σε αυτή τη βρώμικη υπόθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά αναφέρθηκαν μέσα στη βουλή ονόματα επιχειρηματιών (Λιακουνάκος-Sonak, Μελισαννίδης-Αιγαίον Όιλ) που διαπλέκονται με το πολιτικό κατεστημένο. Λίγη ώρα πριν την ομιλία του κοινοβουλευτικού μας εκπροσώπου, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Λαφαζάνης επιχείρησε να μιλήσει για τα ίδια θέματα, δεν τόλμησε όμως να κάνει την παραμικρή αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα. Είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς να κατηγορεί γενικώς "το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία" και ταυτόχρονα να τα έχει καλά με τα μεγάλα συμφέροντα και τις 5-10 οικογένειες που λυμαίνονται την οικονομία της χώρας.