Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Στο Levy Economics Institute το φερέφωνο των διεθνών τοκογλύφων, Mr Alexis

Στο Levy Economics Institute το φερέφωνο των διεθνών τοκογλύφων, Mr Alexis

Η κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας είναι το θέμα διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει το Levy Economics Institute σε συνεργασία με το Ίδρυμα FORD των ΗΠΑ, όπου εκλήθη να καταθέσει την άποψή του ο πρόεδρος του Σύριζα. Επικαλούμενος τον πατριωτισμό (!), υπογράμμισε την αναγκαιότητα να φύγει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ επί της ουσίας είναι ο ίδιος εκείνος που συμβάλλει στην επιβίωσή της!
Παρότι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης τη δεδομένη χρονική στιγμή, προκάλεσε τα ειρωνικά μέχρι χλευασμού σχόλια μερίδας του τύπου και της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, ο αγαπημένος των αμερικανών τοκογλύφων πρόεδρος του Σύριζα υπεραμύνθηκε της απόφασής του, σημειώνοντας πως «Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία δύσκολη στροφή πριν την πολιτική αλλαγή, αυτό είναι και το νόημα της πρότασης δυσπιστίας».

Αν και μόλις λίγες ημέρες πριν, από το Τέξας των ΗΠΑ όπου παραβρέθηκε, δήλωσε ξεκάθαρα πως «η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη», συμπληρώνοντας με στόμφο πως «η συγκρότηση μιας Εξεταστικής Επιτροπής ή Υποεπιτροπής με ισχυρή και διευρυμένη πολιτική εντολή, καθώς και δυνατότητα κλήσης όλων των εμπλεκομένων μερών, περιλαμβανομένων τέως και νυν Πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών στις χώρες της κρίσης, κεντρικών τραπεζιτών, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», υποτίθεται πως θα αποδώσει ευθύνες στους αξιωματούχους της Τρόικα για τις αστοχίες του προγράμματος στην Ελλάδα, από το βήμα του Levy Institute μεταλλάχτηκε ξανά σε αντιμνημονιακό, για τις ανάγκες της εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού.

Προκειμένου όμως, να μην δυσαρεστήσει τους εντολείς του, σημείωσε ότι «έχουμε μπροστά μας ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, πρέπει να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση», καθιστώντας σαφές πως οποιαδήποτε μεταβολή της σημερινής πολιτικής που ακολουθείται, περνά από την έγκριση των ευρωπαίων «εταίρων»! Αυτή είναι η στυγνή πραγματικότητα την οποία δεν μπορούν να αποκρύπτουν πλέον τα κανάλια και οι φυλλάδες της διαπλοκής.

Ως αισχρός πολιτικάντης τέλος, δεν παρέλειψε να εξαγγείλει πως στην περίπτωση που ο Σύριζα βρεθεί στην κυβέρνηση, ο βασικός μισθός θα επανέλθει στα προ μνημονίου επίπεδα, μια δήλωση που είναι βέβαιο πως θα προκάλεσε άφθονο γέλιο τόσο σε στελέχη του Σύριζα(βλέπε Μ. Γλέζο), όσο και στη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, ο οποίος δεν ανέχεται τις φρούδες υποσχέσεις ενός νέου Τζέφρυ Παπανδρέου, που διακηρύσσει εμμέσως πως «λεφτά υπάρχουν». Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως στις ενστάσεις του Μ. Γλέζου για το που θα βρεθούν τα λεφτά, ο κύριος Τσίπρας δεν έχει ακόμη απαντήσει. Και ούτε πρόκειται...


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sto-levy-economics-institute-to-ferefwno-twn-diethnwn-tokoglufwn-mr-alexis#ixzz2k5ubWube