Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση για τον μεγάλο αριθμό νεκρών ψαριών στον ποταμό Ενιπέα


Ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία, κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός για τον εντοπισμό εκατοντάδων νεκρών ψαριών στον ποταμό Ενιπέα, στο Κεραμίδι Τρικάλων. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών στον ποταμό Ενιπέα των Τρικάλων»
Εκατοντάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν πριν από λίγες ημέρες στην κοίτη του ποταμού Ενιπέα στο Κεραμίδι Τρικάλων, στην παλιά γέφυρα και σε μικρή απόσταση περίπου 50 μέτρων και κάτι από τα πρώτα σπίτια της περιοχής. Επικρατεί αφόρητη δυσοσμία και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής για τα αίτια που δημιούργησαν αυτό το τεράστιο οικολογικό πρόβλημα στον ποταμό.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Σκοπεύουν οι αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έρευνα για την εύρεση τω αιτίων που οδήγησαν στην οικολογική καταστροφή του ποταμού Ενιπέα και πότε θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες; (Θα πάρουν δείγμα από το νερό του ποταμού και αίματος των ψαριών;)
Τι θα γίνει σχετικά με την απομάκρυνση των νεκρών ψαριών από την κοίτη του ποταμού ώστε να μην γίνει ακόμα μεγαλύτερη η εστία μολύνσεως (μύγες, κουνούπια κ.α.) και να πάψει να υπάρχει η δυσοσμία στην περιοχή;
Το νερό του ποταμού είναι πλέον κατάλληλο προς πόση ή άρδευση;

Αθήνα, 04/11/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
Τ.Ο. Τρικάλων - Γραφείο Τύπου