Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

«ΜΕΙΩΣΑΝ» ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΕ... ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!



«Μανούλες» στην παραχάραξη αποδεικνύονται οι επαγγελματίες πολιτικοί απατεώνες της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης.
Ο Τσίπρας σε παρέμβασή του στην Βουλή αναφέρθηκε και στο «επίτευγμα» της μείωσης της ανεργίας λέγοντας ότι επί των ημερών του μειώθηκε από το 27% στο 19%. Η αλήθεια είναι ότι παρέλαβε την ανεργία στο 25.4%, ενώ μια ενδιαφέρουσα πτυχή για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας αναδεικνύει σε μελέτη του ο ΣΕΒ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, τα τελευταία χρόνια συνολικά φαίνεται να μετανάστευσαν στο εξωτερικό περίπου 374.000 άτομα (με όλες τις μεθοδολογικές επιφυλάξεις). Το εργατικό δυναμικό μειώθηκε στους άνδρες κατά 259.000 άτομα και αυξήθηκε στις γυναίκες κατά 6.000 άτομα μεταξύ 2009 και 2017. Αυτή η μείωση του εργατικού δυναμικού συντελεί κατά έναν βαθμό και στην «μείωση» της ανεργίας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια.
Ο δεύτερος παράγοντας που συνετέλεσε στην (κατά ΣΥΡΙΖΑ) μείωση της ανεργίας, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, είναι τα μέτρα που ελήφθησαν στην αγορά εργασίας και τα οποία δεν είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σήμερα τα αποδέχεται πλήρως. Συγκεκριμένα, μετά την κορύφωση της ανεργίας κοντά στο 28% το 2013, η απασχόληση άρχισε να αυξάνει υπό συνθήκες μηδενικής ανάπτυξης, υποβοηθούμενες κυρίως από την «ευελιξία» στις εργασιακές ρυθμίσεις.
Οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ έχτισαν πολιτικές καριέρες καταγγέλλοντας (σωστά) τις προηγούμενες κυβερνήσεις «για την γενιά εργαζομένων των 700 ευρώ» και τώρα η μερική απασχόληση καλύπτει το 60% των συμβάσεων εργασίας με αποδοχές 350 ευρώ. Οι εξουσιομανείς συριζαίοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την φτωχοποίηση των εργαζομένων (ιδίως των νέων) για την εξυπηρέτηση των στενών συντηρητικών συμφερόντων τους και τώρα την αυξάνουν ακόμα περισσότερο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ