Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ FRONTEX ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!



Σε ερώτηση που απηύθυνε ο Βουλευτής Α’ Πειραιά Νίκος Κούζηλος στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με αρ. πρωτοκόλλου 1866 και τίτλο «Χρηματοδότηση από Frontex σε Λιμενικό Σώμα» έθιξε το ζήτημα της χρηματοδότησης από την Frontex του λιμενικού σώματος της χώρας με σκοπό την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.
Μάλιστα, ο Συναγωνιστής τόνισε ότι παρά την υψηλή χρηματοδότηση δεν έχουν μειωθεί οι εισροές λαθρομεταναστών στον ελληνικό χώρο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή απέναντι στην ερώτηση του βουλευτή μας επιβεβαίωσε τα αυτονόητα. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκαν στην Ελλάδα 66 εκατ. ευρώ για την επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», η οποία έχει ως στόχο την συνοδεία των λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά.
Με απλά λόγια, αντί η περίφημη Ε.Ε. μέσω της Frontex να συντείνει στην φύλαξη και την αποτροπή των λαθρομεταναστευτικών ροών, δίνει ένα δυσθεώρητο ποσό, ουσιαστικά χρήματα Ελλήνων φορολογούμενων για να συνοδεύουν τα πλωτά σκάφη της Frontex σε ελληνικό έδαφος σε συνεργασία με ΜΚΟ.
Η Ε.Ε. δίδει το ποσό των 66 εκατ. ευρώ για την εποίκιση και μόνιμη εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!