Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Να επαναθεμελιώσουμε το Κράτος μας


Ο στρατηγός Ντε Γκωλ είχε πει κάποτε, πως τρία είναι τα βασικά πράγματα που ορίζουν ένα κράτος, και που το κάνουν να δίνει σημεία ζωής "προς τα έξω": Η σημαία του, το νόμισμά του, και ο στρατός του. Όταν είπε αυτά τα πράγματα ο στρατηγός, και πρόεδρος της Γαλλικής δημοκρατίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα.. Ο Ντε Γκωλ, που φυσικά ούτε "φασίστας" ήταν, αλλά και ούτε είχε καμιά σχέση με τις ιδέες μας, ήταν ένα γνήσιο τέκνο του Γαλλικού μιλιταρισμού, αλλά και της Γαλλικής μεγαλοαστικής τάξης. Ίσως από τότε ο Γάλλος πολιτικός να είχε δει (η να ήξερε από την αρχή), για το που θα οδηγούνταν τα πράγματα,και να προσπάθησε, με τέτοιου είδους δηλώσεις, από τότε, να τα ανατρέψει, η έστω να προειδοποιήσει. Λογικά δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί τα είπε αυτά. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια. Πάνω από 45. Και σήμερα τα λόγια του Ντε Γκωλ φαντάζουν επίκαιρα. Το κράτος μας αρχίζει να μην υπάρχει και τυπικά. Δίπλα από την σημαία μας ξεφύτρωσε η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια άχαρη σημαία που δεν σημαίνει τίποτε για κανέναν. Παρά μόνο δείχνει πως είναι το σύμβολο μιας ξένης κυριαρχίας στην χώρα μας. Το νόμισμά μας αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση, τόσο γλυκιά που ακόμη και σήμερα οι γεροντότεροι κάνουν την σύγκριση μεταξύ ευρώ,και "Ελληνικών" χρημάτων,και όσο για τον στρατό μας, αν δεν ήταν οι γεωπολιτικές, και πολιτικές ισορροπίες μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, αλλά και η παροιμιώδης..τσιγκουνιά των Βορειοευρωπαίων (κυρίως), σήμερα θα αποτελούσε, και αυτός, μια ένδοξη ανάμνηση,και την θέση του θα είχε πάρει ο "Ευρωστρατός". Παρόλα αυτά καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες να απογυμνωθούν και να αποδυναμωθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ενώ και ο ¨Ευρωστρατός" εξακολουθεί να υπάρχει στα σχέδια.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;. Πριν από λίγα χρόνια ο βιρτουόζος του play - station,και πρώην πρωθυπουργός της χώρας,ο Κων/νος Καραμανλής ο Β΄ είχε μιλήσει για επανίδρυση του κράτους (όπως αυτός και η φιλελεύθερη λογική του την αντιλαμβάνονταν). Στην συνέχεια όμως κουράστηκε, και προτίμησε να αποσυρθεί στο ασκητήριο του στην Ραφήνα, και να ασχοληθεί (μάλλον) με βελτίωση τεχνικών στα ηλεκτρονικά παίγνια,και να αναπαυθεί. Ίσως η φράση του, σαν φράση αποκομμένη, όταν πρωτοειπώθηκε το 2003-2004, να είχε κάποια αξία. Σήμερα όμως ξεπεράστηκε , έστω και σαν μεμονωμένη φράση.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα είναι να ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΜΕ το κράτος μας από την αρχή. Δρόμος δύσκολος και ανηφορικός σίγουρα. Δρόμος μοναχικός ίσως, αλλά είναι και μόνος δρόμος που μπορεί να μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα και να μας οδηγήσει σε προοπτική.Αυτό που κάνουμε σήμερα σαν εθνικιστικό κίνημα, είναι το ότι κοιτάμε στα μάτια τον λαό μας και του λέμε την αλήθεια .Σκληρή ίσως αλλά είναι η αλήθεια. Γιατί όταν μιλάμε για επαναθεμελίωση του κράτους, σημαίνει για παράδειγμα, πως το κράτος θα πάψει να βλέπει τον πολίτη του σαν εν δυνάμει κλέφτη, και θα τον φορολογεί αλύπητα, αλλά και ο πολίτης θα πάψει να βλέπει το κράτος και τους μηχανισμούς του σαν σπείρες απατεώνων που τον κατακλέβουν και θα φοροδιαφεύγει συνειδητά ή λιγότερο συνειδητά.

Επαναθεμελίωση του κράτους σημαίνει πως ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες αποφασίζουμε για την τύχη μας και την πορεία μας,και δεν αποφασίζουν για εμάς, ούτε η Κομμισιόν, ούτε ο κάθε τριτοκοσμικός λαθρομετανάστης.Επαναθεμελίωση του κράτους σημαίνει πως η δικαιοσύνη λειτουργεί απρόσκοπτα,και μακρυά από κομματικές και οικονομικές ιδιότητες και δυνατότητες, απαλλαγμένη από τα στεγανά της κομματοκρατίας, όπου ελέγχει και τιμωρεί αυστηρά όσους κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το τι σημαίνει επαναθεμελίωση του κράτους. Το βασικό όμως που σημαίνει, είναι αυτό που για χιλιάδες χρόνια τώρα, αποτελούσε μια από τις πυξίδες του Έθνους και της φυλής. Το τρίπτυχο που ήταν ο πάντα ο Έλληνας: Ποιητής, πολεμιστής, και έμπορος. Αν το ανακτήσουμε ξανά αυτό το τρίπτυχο,θα έχουμε ανακτήσει πολλά. Και κυρίως την αξιοπρέπεια μας. Εθνική και ατομική.