Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Έχοντας πλέον βουλιάξει ολοκληρωτικά στον βούρκο των ψεμάτων, οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τον παραμικρό ηθικό και πολιτικό ενδοιασμό να πουν ένα ακόμη. Σύμφωνα, λοιπόν, με την κυβερνητική προπαγάνδα, ο προϋπολογισμός του 2017 θα εκτελεστεί με επιτυχία, όπως με αυταρέσκεια δηλώνουν οι συριζαίοι. Το ότι η «επιτυχής» εκτέλεση αυτού του προϋπολογισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με καινούργια αντιλαϊκά μέτρα και νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν έχει καμία σημασία γι αυτούς.
Βουτηγμένοι μέχρι το μεδούλι στην αχαλίνωτη ψευδολογία οι συριζαίοι καλλιεργούν και πάλι μια ψεύτικη αισιοδοξία ότι επίκειται νέα αναδιάρθρωση του χρέους, την οποία ονομάζουν «απομείωση», αν και έχουν υπογράψει ότι αποκλείεται οποιαδήποτε ονομαστική μείωση του χρέους. Στο τέλος, θα υπάρξουν μόνο τα προγραμματισμένα βραχυπρόθεσμα μέτρα (τα οποία «δεν θα είναι δωρεάν», όπως ξεκάθαρα έχει δηλώσει ο Ρέγκλινγκ του ESM), ενώ τα μέτρα για την ρύθμιση των δόσεων μετά το 2021 θα συζητηθούν το 2019, για να αποτελέσουν μοχλό επιβολής ενός τέταρτου Μνημονίου.
Ακόμα, όμως, κι αν ανακοινώνονταν τώρα τα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν μετά το 2021, αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα άλλαζε την προγραμματισμένη λήψη νέων αντεθνικών και αντιλαϊκών μέτρων, που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Μάλιστα, όσο πιο σαφές είναι το πλαίσιο ρύθμισης της αποπληρωμής του χρέους για την περίοδο μετά το 2021, τόσο πιο σκληρά θα είναι αυτά τα μέτρα, ακριβώς γιατί θα έχουν μια λύση – πακέτο έμπνευσης του ΔΝΤ.
Εδώ και 6 (και πλέον) χρόνια η ροή των πραγμάτων είναι δρομολογημένη. Από το πρώτο «προσωρινό» Μνημόνιο έχουμε ήδη φτάσει στο τρίτο, με ένα τέταρτο να φαίνεται ολοένα και περισσότερο στον ορίζοντα. Η Εθνική Κυριαρχία της Χώρας έχει παραχωρηθεί πλήρως, η δημόσια περιουσία της Χώρας ξεπωλείται έναντι πινακίου φακής, η φτωχοποίηση και «κινεζοποίηση» των εργασιακών σχέσεων διευρύνονται και γενικότερα η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. Και μέσα σ΄όλα αυτά, να μην ξεχνάμε την ποινικοποίηση του Εθνικού Φρονήματος των Ελλήνων από την κυβέρνηση, με την αμέριστη συμπαράσταση όλου του πολιτικού φάσματος του «συνταγματικού τόξου».
Επομένως, η οποιαδήποτε ουσιαστική και Εθνικά ωφέλιμη λύση αδυνατεί να προέλθει απ΄όλους αυτούς που συνέτειναν στο να φτάσουμε στην σημερινή μνημονιακή κατοχή.
Η Πατρίδα και ο Λαός μπορούν να ελπίζουν μόνο στον Έντιμο και Νόμιμο αγώνα, εντός και κυρίως εκτός του Κοινοβουλίου, του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, δηλαδή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ