Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι "φιλικές" επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα

Ολοκληρώθηκαν οι "φιλικές" επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα

Ολοκληρώθηκαν με πλήρη μυστικοπάθεια οι πολυσυζητημένες συναντήσεις Μαυρογιάννη και Οζερσάι σε Άγκυρα και Αθήνα αντίστοιχα. Οι συναντήσεις έγιναν «κεκλεισμένων των θυρών» αφού δεν επιτράπηκε η είσοδος των ΜΜΕ στην αίθουσα. Επίσης για καμία από τις δύο συναντήσεις δεν έγιναν περιεκτικές δηλώσεις για να ενημερωθεί ο κόσμος, αλλά ούτε καν οι τυπικές δηλώσεις στα ΜΜΕ. Το μυστήριο που καλύπτει το περιεχόμενο των συνομιλιών είναι πολύ ανησυχητικό καθώς κρατούν τον λαό σε πλήρη άγνοια, για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Η συνάντηση του Μαυρογιάννη με τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών Σινιρλίογλου διήρκησε μιάμιση ώρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Τούρκος Υφυπουργός εξέφρασε την στήριξη της Άγκυρας στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Επίσης τουρκικά μέσα επικαλούνται πηγές που αναφέρουν ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση σε φιλικό (!!!) κλίμα, τονίζοντας πως «Ήταν μια θετική συνάντηση και μια θετική αρχή».
Στην Αθήνα η συνάντηση διήρκησε πέραν των 2 ωρών, ενώ το κλίμα ανάμεσα στον Οζερσάι και τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μιτσιάλη, ήταν άριστο. Η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά με περισσή ευκολία αναγνώρισε το ψευδοκράτος. Ενώ στο τέλος της συνάντησης οι δύο πλευρές συνέφαγαν σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Στα αξιοσημείωτα, πριν την έναρξη της συνάντησης ο Οζερσάι έγραψε ένα μήνυμα που άφηνε υπονοούμενα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έλεγε: «Δεν ήρθαμε να δείρουμε τον αμπελουργό, αλλά να φάμε σταφύλια».
Η διαδικασία αυτή των σταυρωτών συναντήσεων, δεν τελείωσε εδώ, αλλά θα συνεχιστεί άμεσα. Δεν έχει καθοριστεί η επόμενη επίσκεψη, όμως θεωρείται δεδομένο πως θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο. Οι διαδικασίες στο Κυπριακό κυλάνε από το κακό στο χειρότερο, με την πρωτοφανή μυστικοπάθεια να παραπέμπει σε αρνητικές εξελίξεις για τον Ελληνισμό της Κύπρου.
Η βάρβαρη τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή έχει μετατραπεί, με τις ευλογίες των ανθελληνικών κυβερνήσεων Αθήνας και Λευκωσίας, σε δικοινοτικό πρόβλημα. 
Είναι ανεπίτρεπτο να αναγνωρίζεται το ψευδοκράτος με τόση άνεση από την χούντα των Σαμαροβενιζέλων, όπως επίσης και το γεγονός πως ο Μαυρογιάννης συνομιλεί φιλικά με τον εισβολέα που λεηλάτησε την Κύπρο το 1974.
Η ανοχή έχει τελειώσει και επιβάλλεται πλέον όλοι να αντιταχθούν με το σύνολο των δυνάμεων τους στα σχέδια για τουρκοποίηση της Κύπρου. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ΔΕΝ είναι λύση, αλλά η καταστροφή της Κύπρου.