Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Κράξιμο, αυγά και τραπέζια κατά Βορίδη από εργαζομένους στην “Καβάλα Όιλ” - ΒΙΝΤΕΟ


Κράξιμο, αυγά και τραπέζια κατά Βορίδη από εργαζομένους στην “Καβάλα Όιλ” - ΒΙΝΤΕΟ
Η Χρυσή Αυγή αποκάλυψε στη βουλή το χοντρό  παιχνίδι που παίζεται από ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη για τα πετρέλαια του βορείου Αιγαίου
Με το συνθήματα και αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν εργαζόμενοι της KAVALA OIL τον μνημονιακό Μάκη Βορίδη σε ξενοδοχείο της Καβάλας. Εξαγριωμένοι όρμησαν στην αίθουσα της συνέντευξη Τύπου και δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Πέταξαν αυγά, καρέκλες και τραπέζια, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ κλειδώθηκε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τη συνέντευξη Τύπου.
Λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση της ΝΔ, οι εργαζόμενοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου. Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα ο βουλευτής να παραμείνει αποκλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι διοργανωτές να ακυρώσουν τη συνέντευξη Τύπου και την προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση φίλων και στελεχών του κόμματος όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρώην υπουργός.
Η αντίδραση των εργαζομένων της Kavala Oil σχετίζεται άμεσα με την ψήφιση από την Βουλή, την προσεχή Τρίτη, της νέας τροποποιητικής σύμβασης για την επέκταση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο για άλλα 25 χρόνια. Η νέα σύμβαση που θα ψηφιστεί θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του 1999. Οι εργαζόμενοι της Kavala Oil αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης να γίνει και η μητρική εταιρεία Energean Oil & Gas συνδικαιούχος των κοιτασμάτων πετρελαίου. Η πρόταση του υπουργείου βασίστηκε στη μεταξύ συμφωνία μητρικής και θυγατρικής εταιρείας που προβλέπει ότι και οι δυο θα είναι συνδικαιούχοι των κοιτασμάτων πετρελαίου.
ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΤΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.