Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ουρές στη κεντρική πλατεία Τρικάλων για λίγα λαχανικά


Δυστυχώς, το "θέαμα" με εξαθλιωμένους συμπολίτες μας να στριμώχνονται στις ουρές για λίγα δωρεάν τρόφιμα, δεν αγγίζει πλέον μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως συνέβη προ ημερών στην Αθήνα, αλλά και τις πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας.

Την Πέμπτη, παραγωγοί της λαϊκής αγοράς, μοίρασαν δωρεάν τρόφιμα σε Τρικαλινούς, που είχαν συγκεντρωθεί κατά εκατοντάδες στην κεντρική πλατεία Τρικάλων και μάλιστα υπό βροχή. Με την κίνησή τους αυτή οι παραγωγοί, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τον Φορολογικό Νόμο 3842/2010 που τους φορολογεί 2 φορές και ως παραγωγούς, αλλά και ως εμπόρους!

Όλες αυτές οι εικόνες είναι αποτέλεσμα, όπως είναι "φυσικό", της υποτέλειας που επιδεικνύουν οι κυβερνώντες έναντι των τοκογλύφων και των παράλογων απαιτήσεων τους. Την στιγμή μάλιστα, που οι Έλληνες έχουν πληρώσει ουκ ολίγα τα τελευταία χρόνια τόσο σε φόρους, όσο και σε περικοπές των πενιχρών εισοδημάτων τους.

Και σε όλα τα παπαγαλάκια του μνημονίου, που δηλώνουν ότι, η ελληνική οικονομία "ανακάμπτει" και βγαίνει σιγά - σιγά από το τέλμα, τους αφιερώνουμε τις παρακάτω φωτογραφίες ηλικιωμένων συμπολιτών μας, που στήνονται στις ουρές για μια μικρή βοήθεια για την ίδια την επιβίωσή τους.