Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Νέος στόχος της συγκυβέρνησης του μνημονίου, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Η σχεδιαζόμενη "μεταρρύθμιση" στο χώρο της πολύπαθης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το σχέδιο «Αθηνά» και η κατάργηση ή η μετακίνηση τμημάτων και σχολών σε άλλες πόλεις θα επιβαρύνει για ακόμη μια φορά την Ελληνική οικογένεια και τους νέους, που σ' αυτήν την δύσκολη χρονική περίοδο θα αναγκαστούν ν' αλλάξουν πόλη, ακόμη και αντικείμενο σπουδών! Σ' αυτήν την δυσχερή οικονομική κατάσταση, που έχει επιβληθεί στη Πατρίδα μας, οι οικογένειες καλούνται να επωμιστούν νέα δυσβάσταχτα έξοδα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, απόρροια της μετεγκατάστασής τους σε άλλες πόλεις. Γεγονός, βέβαια, που δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς θα μειώσει την αξία των περισσότερων πτυχίων, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια χιλιάδες νέους στην ανεργία!

Ανώτατες και ανώτερες σχολές, που ακόμη και σήμερα, προσέφεραν επαγγελματική εξειδίκευση, οι κυβερνώντες θεώρησαν σκόπιμο να τις κλείσουν. Και όλα αυτά βεβαίως, για την δήθεν «εξοικονόμηση πόρων» για το... καλό της οικονομίας.

Όλα αυτά τα χρόνια, το άθλιο κομματικό κράτος, αδυνατώντας να προσφέρει ουσιαστικές υποδομές στις πόλεις της περιφέρειας, συμπεριλαμβανόμενης και της πόλης των Τρικάλων, μοίρασε σχολές και τμήματα από τα κεντρικά ανώτατα ιδρύματα και τώρα τις μεταφέρει ή τις καταργεί τελείως, χωρίς να μετρά ή να υπολογίζει για τις συνέπειες της κίνησης αυτής. Ενώ οι «τοπικοί φορείς» (βουλευτές, Δήμος, Περιφέρεια κ.τ.λ.), παραμένουν για ακόμη μια φορά άπραγοι, όπως και σε τόσα άλλα σημαντικά τοπικά ζητήματα, όπως αυτό της μεταφοράς της ΣΜΥ.

Η συγκυβέρνηση αφήνει ελεύθερο χώρο, μπροστά στις αδηφάγες ορέξεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών κολοσσών του εσωτερικού και του εξωτερικού, προσπαθώντας να εμπορευματοποιήσει τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης. Πιστή στις επιταγές διεθνών τοκογλύφων, καταστρέφει μεθοδευμένα κάθε κοινωνική παροχή και ότι έχει απομείνει στην εκπαίδευση. Μια εκπαίδευση, που έχει χάσει προ πολλού τον χαρακτήρα της, που δεν είναι άλλος από την εθνική διαπαιδαγώγηση και την παροχή υψηλής επιστημονικής κατάρτισης στους νέους, για την οικοδόμηση ενός πραγματικού, Εθνικού και Κοινωνικού Κράτους.



Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
Τ.Ο. Τρικάλων - Γραφείο Τύπου