Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΤΡΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ 10,4% (ΑΝΩ ΟΡΙΟ) Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ MRB ΠΑΡΑ... ΤΟ «ΨΑΛΙΔΙ»



Θαύμα των δημοσκόπων και των νταβατζήδων - Ανέστησαν το Πασόκ του Σημίτη και του Παπαντωνίου
Δημοσκόπηση της νεοδημοκρατικής MRB παρουσιάζει σήμερα το σύνολο του τύπου. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η εν λόγω εταιρεία ήταν η πρώτη που εφάρμοσε την «γραμμή Σταμάτη» πίσω στις ευρωεκλογές, όταν υπήρχε σχετική απαίτηση από την Νέα Δημοκρατία να μην παρουσιάζεται ποτέ η Χρυσή Αυγή με ποσοστό άνω του 6%. Τώρα, όπως θα δείτε, έχουν ρίξει τις προσδοκίες τους, προφανώς γιατί η άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να ψαλιδιστεί τόσο πολύ.


Στην δημοσκόπηση, λοιπόν, η Χρυσή Αυγή φαίνεται να λαμβάνει 7,4% χωρίς αναγωγή, το οποίο ανεβαίνει στο 9% μόλις γίνει η κατάλληλη αναγωγή και άνω όριο 10,4%. Αυτό δείχνει αδιάψευστα ότι ακόμα και μία εταιρεία που έχει κάθε συμφέρον να μειώνει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής (και το έχει κάνει αναίσχυντα στο παρελθόν) παραδέχεται ότι βρισκόμαστε αρκετά πάνω από το 9% και κοντά στο 10,4% που παρουσιάζουν ως «άνω όριο».
Πάμε, όμως, να δούμε τα ποσοστά που δίνονται στα κόμματα και παρακάτω να αναλύσουμε την κοπτοραπτική που έχει κάνει η εταιρεία. Η δημοσκόπηση της MRB δείχνει λοιπόν ότι η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29,7% έναντι 17,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν με το ίδιο ποσοστό (7,4%) η Χρυσή Αυγή και το κλεφτοΠαΣοΚ, το ΚΚΕ με 6,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,9%, οι «Καμμένοι» με 2,5%.


Βέβαια, δημοσκόπηση στην Ελλάδα χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες δεν υπάρχει και έτσι βλέπουμε μία ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθεια για νεκρανάσταση του κλεφτοΠαΣοΚ, την ίδια ώρα που είναι παντελώς ανύπαρκτο και ανυπόληπτο στην Ελληνική Κοινωνία. Η νεκρανάσταση αυτή έχει προφανή σκοπό, αφού η MRB συνδέεται με την Νέα Δημοκρατία, που θέλει να ισχυροποιήσει το ΠαΣοΚ ως μελλοντικό κυβερνητικό εταίρο.
Σχετική προφητική ανάλυση περιέχει το άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»που κυκλοφορεί, από το οποίο σας παραθέτουμε ένα επίκαιρο απόσπασμα:
«Η επιστροφή των πολιτικών “ζόμπι” και η διαπλοκή
Όπως το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ζήσαμε σκηνές απείρου κάλλους! Έναν χορό κυριολεκτικά των πολιτικών ζόμπι που επιστρέφει. Με θριαμβευτικό τρόπο το “ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”, συνεχίζοντας να υπηρετεί απόλυτα τα παιχνίδια της διαπλοκής, εκδόθηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 με πρωτοσέλιδο θριαμβευτικό τίτλο “Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΥΠΝΑΕΙ!”.
Δεξιά της Φώφης Γεννήματα στο εν λόγω συνέδριο, ο μεγάλος ένοχος για την καταστροφή της χώρας μας Κωνσταντίνος Σημίτης και βεβαίως παρών ήταν και ο πατέρας των μνημονίων Τζωρτζ Παπανδρέου, η εμφάνιση του οποίου προκάλεσε τον ενθουσιασμό του ακροατηρίου οι οποίοι ξέσπασαν σε ιαχές “Παπανδρέου, Παπανδρέου”! Οι μόνοι που έλειπαν ήταν ο Παπαντωνίου, ο Τσοχατζόπουλος, ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος και φυσικά και αρκετοί πρώην βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι σήμερα ευρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το σχέδιο της διαπλοκής είναι προφανές. Κανένα κόμμα αυτοδύναμο και ρυθμιστής το “δικό τους” ΠΑΣΟΚ. Εάν νομίζουν όμως ότι με τον Σημίτη και τον Παπανδρέου θα ξαναγίνουν κόμμα εξουσίας τότε πραγματικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται…»

Πάμε, όμως, να δούμε γιατί η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι μαϊμού:
Α) Στην κάρτα με τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, που δεν λαμβάνει τόση δημοσιότητα (πέραν των πρώτων δύο ονομάτων) και σίγουρα δεν εντάσσεται στους τίτλους ή υπότιλους των άρθρων και των ρεπορτάζ, ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος ξεπερνάει κατά πολύ την Φώφη. Αυτό δείχνει ότι έχει υπάρξει απευθείας μετατροπή των ποσοστών προκειμένου να ταιριάζουν στην πολιτική σκοπιμότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Β) Όλοι δείχνουν να ανεβαίνουν, εκτός φυσικά από την Χρυσή Αυγή. Προφανώς γιατί δόθηκε «μπόνους» σε όλους τους φίλους της εταιρείας για να μην υπάρχουν δυσαρεστημένοι


Γ) Η Χρυσή Αυγή, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο γράφημα, παίρνει ψηφοφόρους και από τη ΝΔ (σε ποσοστό 3,7%) και από τον Σύριζα. Παρόλα αυτά, όπως είπαμε, είναι η μόνη που σύμφωνα με την δημοσκόπηση «δεν ανεβαίνει», προφανώς στα πλαίσια μίας νέας «γραμμής Σταμάτη».


Εμείς από την άλλη θα τους πούμε απλά «Κυριακή κοντή γιορτή», θα έρθουν οι εκλογές και πάλι θα ζητάτε «συγγνώμη» για τις εσφαλμένες δημοσκοπήσεις.