Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ: ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΞΙΑΣ 209 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ», ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!



Ένα ακόμη βήμα μονιμοποίησης – νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών πραγματοποιήθηκε χθες, καθώς σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα, ανακοινώθηκαν, χθες, νέα έργα στήριξης έκτακτης ανάγκης, αξίας 209.000.000 ευρώ, για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα».
Πολύ ενδιαφέρον έχουν τα όσα ειπώθηκαν από τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος μιλώντας για τον προϋπολογισμό του νέου προγράμματος ESTIA είπε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελείται από δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορά την παροχή προπληρωμένων καρτών με μετρητά (cash card) ύψους 57,6 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό των χρημάτων ανά οικογένεια εξαρτάται από το μέγεθος της οικογένειας.
Το δεύτερο σκέλος αφορά την ενοικίαση διαμερισμάτων σε δήμους που θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί φτάνει τα 93 εκατομμύρια ευρώ. Η αρχική πρόβλεψη αφορά 22.000 θέσεις φιλοξενίας και σκοπός του προγράμματος είναι να φτάσει μέχρι τέλος του 2017 στις 30.000 θέσεις φιλοξενίας. Από αυτές, οι 2.000 θα προορίζονται για τα νησιά και οι υπόλοιπες για την ηπειρωτική Ελλάδα, σε δήμους όπως οι Τρικάλων, Λιβαδειάς, οι τέσσερις δήμοι της Κρήτης και οι Λαρίσης και Καρδίτσας.
«Προετοιμάζουμε το έδαφος για την ανάληψη πια από το ελληνικό κράτος» τόνισε ο Χρ. Στυλιανίδης, επισημαίνοντας τα ευεργετικά αποτελέσματα που θα έχει το πρόγραμμα τόσο στους «πρόσφυγες» στους οποίους θα δοθεί μια «αίσθηση αξιοπρέπειας και ελπίδας» -όπως ανέφερε- όσο όμως και στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες, όπως υποστήριξε, θα ωφεληθούν οικονομικά (ενοίκια, ψώνια από τοπική αγορά), ενώ θα συμβάλει και στην ενσωμάτωση του πληθυσμού στις πόλεις.
Από τα λεγόμενα του Στυλιανίδη είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρείται η μονιμοποίηση των λαθρομεταναστών και η μετέπειτα νομιμοποίηση και ενσωμάτωσή τους στην Ελληνική κοινωνία, με ό,τι βεβαίως συνεπάγεται αυτό για την προσπάθεια μετατροπής της Χώρας σε χώρο και του ομοιογενούς Λαού της Ελλάδας σε ετερογενή πληθυσμό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ