Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ” ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη συνδιάσκεψη των αιρετών εκπροσώπων της «Ελληνικής Αυγής» των Περιφερειών Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής» στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπό τον συντονισμό του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Π.Κ.Μ.» Συναγωνιστή Νίκου Χρυσομάλλη και παρευρέθηκαν στο σύνολό τους οι αιρετοί εκπρόσωποι της Ελληνικής Αυγής στα περιφερειακά συμβούλια και σε δήμους των ως άνω περιφερειών μαζί με στελέχη και συνεργάτες τους.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν ο συντονισμός των δράσεων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, η ενημέρωση των Συναγωνιστών για θέματα λειτουργίας των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η κοινή αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόβλημα του λαθρομεταναστευτικού και των συνεπειών του στις τοπικές κοινωνίες. Τέθηκαν ζητήματα οργανωτικής φύσεως και συζητήθηκαν προτάσεις ώστε να παρακαμφθεί ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει σε βάρος των Ελλήνων Εθνικιστών το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ και να ενημερωθούν οι πολίτες για τις θέσεις και τις δράσεις της Χρυσής Αυγής σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και όχι μόνο. Διευθετήθηκαν επίσης οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να λειτουργήσουν πλήρως εξοπλισμένα και ανοικτά για τους πολίτες, τα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής» στις έδρες των Περιφερειών σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία, επιπλέον των γραφείων της «Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία», τα οποία ήδη λειτουργούν σε καθημερινή βάση στο κτίριο της Π.Κ.Μ. στην Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, διαπιστώθηκε η παντελής έλλειψη εθνικής αντιπολίτευσης εντός του κοινοβουλίου και τονίστηκε ότι η προσωρινή απουσία της Χρυσής Αυγής από την Βουλή μπορεί να καλυφθεί επάξια από τον αγώνα που καθημερινά δίνουν οι Συναγωνιστές εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια ανά την επικράτεια μέσω των αυτοδιοικητικών συνδυασμών της «Ελληνικής Αυγής».
Στην ως άνω συνδιάσκεψη των αιρετών εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στα περιφερειακά και σε δημοτικά συμβούλια σε Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία, παρευρέθηκαν η επικεφαλής της "Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλία" Συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη και οι Συναγωνιστές: Χρήστος Σαββουλίδης (επικεφαλής «Ελληνικής Αυγής για την Δυτική Μακεδονία») Τάσος Ναθαναηλίδης (επικεφαλής «Ελληνικής Αυγής για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη») Νίκος Χρυσομάλλης (επικεφαλής "Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία") Θεόδωρος Βολτσίδης (επικεφαλής «Πατριωτικής Δύναμης Καλαμαριάς» και δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς).
Το παρόν επίσης έδωσαν και οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Συναγωνιστές: Άγγελος Αγγελίδης (Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία), Απόστολος Αρβανίτης (Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία), Γεώργιος Βέργας (Ελληνική Αυγή για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη)