Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ



Η απόφαση του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για τις ευρωεκλογές ελήφθη από το κυρίαρχο όργανο του κόμματος σύμφωνα με το καταστατικό, δηλαδή την Κεντρική Επιτροπή. Ήταν γνωστή από τα μέσα Φεβρουαρίου και επικυρώθηκε με τροποποιήσεις στις αρχές Μαρτίου.
Δηλαδή δύο ολόκληρους μήνες πριν κάποιοι αποφασίσουν με δημόσιες δηλώσεις τους να πλήξουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε περίοδο προεκλογική. Γιατί άργησαν τόσο; Γιατί πίστευαν ότι τελικά θα είναι υποψήφιοι, αλλά έκαναν λάθος! Η απόφαση της Κ.Ε., την οποία εκ των πραγμάτων πρέπει να δημοσιοποιήσουμε έχει ως εξής:

“ΑΠΟΦΑΣΗ Κ.Ε. ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2019 - 8 Μαρτίου 2019
  1. Αυτή την χρονική στιγμή ουδείς έχει χρισθεί υποψήφιος
  2. Οι λίστες των υποψηφίων θα καταρτιστούν από την Εκλογική Επιτροπή του κόμματος
  3. Από τις λίστες των υποψηφίων αποκλείονται πρόσωπα χωρίς πολυετή παρουσία στον αγώνα της Χρυσής Αυγής και πάσης φύσεως πολιτευτές προερχόμενοι από τον βρώμικο χώρο των συστημικών πολιτικών κομμάτων (κοινοβουλευτικών και μη)
  4. Οι Συναγωνιστές που έθεσαν υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές του 2014 (εκλεγέντες και μη) δεν δικαιούνται να είναι εκ νέου υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές του 2019. Ομοίως θα ισχύει και για τις επόμενες Ευρωεκλογές.
  5. Από τον μισθό του Ευρωβουλευτή που ξεπερνά τις 17.688 (βασικός 6.600, έξοδα γραφείου 4.400, παρουσίες 6.688) υποχρεωτικά θα καταβάλλεται στο κόμμα το 50% των καθαρών εσόδων.
  6. Οτιδήποτε αφορά παροχές της Ευρωβουλής στους Ευρωβουλευτές (αεροπορικά εισιτήρια, κονδύλια για ταξίδια στο Στρασβούργο, κονδύλια για προβολή και μελέτες εξωτερικών συνεργατών(40.000 Ευρώ τον χρόνο, 200.000 Ευρώ σε μια θητεία!!!), κονδύλια για εκδρομές γκρουπ) θα απαιτεί προέγκριση της Εκλογικής Επιτροπής του Κόμματος. Τα έσοδα από τις παραπάνω δραστηριότητες θα αποδίδονται εξ ολοκλήρου στο κόμμα.
  7. Οι συνεργάτες των Ευρωβουλευτών (για τους οποίους η Ευρωβουλή καταβάλλει 24.000 μηνιαίως στον Ευρωβουλευτή) θα επιλέγονται από την Εκλογική Επιτροπή του Κόμματος.
  8. Οι εκλεγέντες Ευρωβουλευτές απαγορεύεται να διορίσουν συγγενείς Α’ βαθμού.”
Κεντρική Επιτροπή Χρυσής Αυγής