Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΟΙ ΔΥΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Οι Συναγωνιστές Ιωάννης Λαγός και Αθανάσιος Κωνσταντίνου είναι οι δύο Ευρωβουλευτές που εκλέγονται από τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή.

Ο Ιωάννης Λαγός είναι ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής από το 1999 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου. Υπήρξε χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας μέχρι το 2012, όπου εξελέγη Βουλευτής Β΄ Πειραιώς και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς ακόμα και όταν παρέμενε παράνομα προφυλακισμένος από την συμμορία Σαμαρά. Θα συνεχίζει να εκπροσωπεί τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα Παθολογοανατόμου. Μετεκπαιδεύθηκε στην παθολογική ανατομική του κεντρικού νευρικού και του γεννητικού συστήματος, στη μοριακή παθολογοανατομία και στην τοξικολογία, στην Γερμανία και την Αυστρία. Ομιλεί την αγγλική και την γερμανική γλώσσα. Εκπαιδεύθηκε στο σχολεία δυτών, βαθυκαταδύσεων και μηχανο-σωστών, στην ΠΒΧ Άμυνα στο Σχολείο του SHAPE, στην Τσεχική Σχολή χημικής Άμυνας και στη Σχολή Πολέμου της ΠΑ. Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες και στην Διοίκηση Εκπαίδευσης της ΠΑ, στο ΓΕΑ και στο ΓΕΕΘΑ. Υπήρξε πρώτος Διοικητής της Διακλαδικής Μονάδας ΥΓΝ / ΠΒΧ Άμυνας. Αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Ταξιάρχου ε.α. Είναι πρόεδρος του μορφωτικού ιδρύματος ΑΙΓΙΣ, μέλος της Κ.Ε. και του Πολιτικού Συμβουλίου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή». Είναι πατέρας τεσσάρων γιων.